Menu
Ibrahima Koné selges fra Sarpsborg for en klekkelig sum. Her fra firemålsshowet mot Sandefjord i august. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborgs Koné klar for Lorient: – Vårt største salg som klubb

Kun ett år etter at Sarpsborg kjøpte Ibrahima Koné fra Haugesund for nærmere en million kroner, selges spissen videre for en langt større sum til Lorient.

Av NTB | 31.01.2022 23:20:57

Sport: Sarpsborg bekreftet overgangen til den franske toppklubben mandag kveld.

Da hadde de siste formaliteten gått i orden. Koné var tidligere mandag gjennom den obligatoriske legesjekken i sin nye klubb.

– Vi kommenterer aldri summer, men det er vårt største salg som klubb. Det har vært en fascinerende reise for Ibrahima – fra å sitte på benken i Haugesund på denne tiden i fjor til suksess i Sarpsborg 08 og for Mali, til nå å være solgt til Frankrike, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Han opplyser videre at klubben også sitter på en god videresalgsavtale.

– På dager som dette er det lov å klappe seg selv på skuldra som klubb. I sommer valgte vi å ikke selge, men nå var timingen rett for både spiller og klubb. Dette er vårt største salg og det skal vi være stolte av. Det viser at veien fortsatt er kort fra Sarpsborg stadion til spill ute i de større ligaene i Europa, sier sportssjef Berntsen.

Koné har vært svært framtredende på landslaget til Mali det siste halvåret, senest i afrikamesterskapet i januar. Der scoret han tre mål før landet røk ut i åttedelsfinalen mot Ekvatorial-Guinea.

Med totalt åtte mål på sine seks siste kamper for landslaget siden oktober i fjor, har Koné gjort seg bemerket blant flere klubber i Europa.

Han vil ikke si for mye om pengene som nå kommer inn skal benyttes til å kjøpe en erstatter umiddelbart.

– Vi velger å puste litt med magen nå, men målet vårt er at vi skal forsterke laget med to-tre spillere. Vi har Guillermo Molins, Amadou Camara, Kristian Fardal Opseth og Steffen Lie Skålevik på kontrakt, så vi forhaster oss ikke i spissjakten. Vi skal bruke treningsleiren i Spania godt, men vi er i spissmarkedet og følger med, sier Berntsen.

Koné spilte for Haugesund fra 2018 til 2020. I alt står han med 19 mål på til sammen 76 kamper på øverste nivå i norsk fotball.

Avtalen blir dermed veldig lukrativ for Sarpsborg, som endte på åttendeplass i Eliteserien sist sesong. Ifølge Nettavisen kan klubben håve inn rundt 40 millioner kroner for den maliske landslagsspilleren.

For Sarpsborg endte han på elleve mål på 28 ligakamper. Fire av scoringene kom i den samme kampen mot Sandefjord i august, da han scoret alle målene før pause.

(©NTB)