reklame for smiaa
Menu
Mustafa Abdellaoue scoret to ganger på straffespark mot gamleklubben Aalesund. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sarpsborg valset over Aalesund

Sarpsborg scoret på to straffespark etter at Ismaila Coulibaly ga laget ledelsen etter en mønsterangrep. Da ble det til slutt 4-0-seier over Aalesund.

Av NTB | 02.08.2020 20:03:58

Sport: Aalesund, som tok sin første seier for sesongen med 3-2 over Start sist, måtte klare seg uten Niklas Castro i søndagens kamp mot Sarpsborg. Angrepsspilleren ble beskyldt for å filme seg til straffespark i kampen mot Start, men sto over mot Sarpsborg grunnet for mange gule kort.

Hjemmelaget Sarpsborg spilte en tam kamp mot Haugesund onsdag, men var langt giftigere i oppgjøret mot Aalesund.

Et flott mål fra Coulibaly, to straffemål fra Mustafa Abdellaoue og et punktum Joachim Soltvedt på tampen sikret 4-0 og tre nye poeng for Sarpsborg, som drar ifra Aalesund på tabellen.

Sarpsborg står nå med 14 poeng etter tolv kamper, åtte poeng mer enn søndagens motstander som ligger helt sist på tabellen.

Etter 49 minutter kunne laget juble for ledelse da Ismaila Coulibaly avsluttet et nydelig angrep. Strand Larsen hælsparket ballen til Ole Jørgen Halvorsen, som forserte inn i feltet og spilte 45 grader til Coulibaly som banket ballen i mål.

Like etter doblet hjemmelaget ledelsen da Mustafa Abdellaoue scoret fra krittmerket. I likhet med straffesparket Aalesund fikk mot Start var det relativt lite kontakt. Strand Larsen falt i feltet og fikk straffespark før han rakk å reise seg opp.

Det skjedde mye for laget i blått rett etter hvilen, for etter en kjempemiss fra Mohamed Ofkir scoret Sarpsborg på straffespark igjen.

Heldigvis så det ut til å gå bra for Utvik, som kom inn på banen igjen etter en sjekk på sidelinjen. På banen satte Mos inn kampens annet straffespark, litt mer kontant enn ved første anledning.

Utvik fikk sjansen til å legge på til 4-0 etter 77 minutter, med hodet, men headingen gikk rett på keeper. Annet enn skuffelsen over ikke å score virket ikke Utvik særlig preget, men midtstopperen ble byttet ut etter 81 minutter.

Soltvedt som akkurat hadde kommet inn like før overtiden kunne legge på til 4-0 etter flott framspill av Strand Larsen.

Sarpingene reiser til Trondheim for å spille mot Rosenborg 9. august. Samme dag skal Aalesund spille nok en viktig kamp når de tar imot Viking.

Sarpsborg var det førende laget i 1. omgang, og Jørgen Strand Larsen misbrukte to store sjanser i løpet av kampens første 45 minutter, men det var etter hvilen at målene skulle begynne å renne inn for hjemmelaget.

Kveldens annen straffe kom da Bjørn Inge Utvik, som spiller med beskyttelseshjelm, ble truffet i ansiktet av en Aalesund-forsvarer som prøvde å klarere.

(©NTB)

Flere nyheter: