Menu
Sarpsborg 08s Joachim Soltvedt jubler med Kristian Fardal Opseth etter 2–0 målet mot Jerv i Eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sarpsborg smadret Jerv – fjerde strake tap for eliteseriedebutanten

To kjappe mål i første omgang holdt i massevis for Sarpsborg borte mot et tafatt Jerv i Eliteserien søndag. Sarpingene vant til slutt 5-0.

Av NTB | 29.05.2022 20:01:53

Sport: De to lagene kom til søndagens oppgjør med kniven på strupen etter tre strake tap hver i ligaen. Sarpsborg har hatt en ujevn start på sesongen, med fire tap og fire seire.

Nettkjenning fra Mikkel Maigaard etter 20 minutter og ett mål fra Joachim Soltvedt i hver av omgangene sikret langt på vei seieren. Det ble ekstra stygt for Jerv med mål på overtid fra Magnar Ødegaard og Guillermo Molins til 5-0.

– I dag spiller vi tidvis fantastisk. Jerv prøver seg i perioder, men vi rir det av. Det har vært noen kjedelig tap den siste tiden, hvor vi ofte har spilt god. Det er deilig å slå til med en seier i dag, sa Lindseth, som var en banens giganter, til Discovery etter kampen.

Sarpsborg ligger nå på 7.-plass i eliteserien, med fire poeng ned til nedrykksstreken. Verre står det til med Jerv, som ligger på 15.-plass. Grimstad-klubben har også vært det mest tannløse foran mål av alle eliteserielagene, med kun fire nettkjenninger.

Målet ga blod på tann for Sarpsborg. Etter godt angrepsspill havnet ballen i beina på Soltvedt, som doblet ledelsen med et knallhardt skudd sju minutter senere.

Det vekket Arne Sandsøs menn. Minuttet før hvilen kunne Jerv redusert, men volley til Willis Furtado fra kort hold gikk langt over mål.

– Vi leverer en veldig svak og skuffende omgang og er ikke i nærheten. Det ser ut som gutter mot menn på de to målene, var dommen fra Jerv-kaptein Mathias Wichmann i pausepraten.

Førstnevnte fikk gå uforstyrret rett foran 16-meteren og serverte Soltvedt på kanten. 26-åringen lot seg ikke be to ganger og dundret en markrkyperbak Øystein Øvretveit i Jerv-buret.

Etter det roet kampen seg veldig og det så lenge ut til å ende 3-0. Men så vartet først Ødegaard opp med en rakett i krysset fra distanse. Sekunder senere kunne Molins sette inn 5–0 etter klabb og babb i Jerv-feltet.

I neste runde får Jerv besøk av HamKam, mens sarpingene på hjemmebane skal måle krefter mot formsterke Strømsgodset.

Jerv startet frisk, men så festet gjestene grepet etter drøye kvarteret. Etter voldsomt press fant stikkeren fra Tobias Heintz Maigaard på ti meter og dansken var kontant alene med keeper.

Ut fra hvilen gikk det rolig for seg og ingen av lagene klarte å sette preg på kampen. Men så var komboen Lindseth-Soltvedt på plass igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: