Menu
Sarpsborg-spiller Tobias Heintz har virkelig funnet målformen den siste tiden. Lørdag scoret han to ganger da Haugesund ble slått. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborg og Heintz filleristet Haugesund: – Utrolig stolt

Sarpsborg 08 og tomålsscorer Tobias Heintz herjet tidvis med Haugesund i Eliteserien lørdag. Østfoldingene vant 4-0 etter tre mål før pause.

Av NTB | 08.10.2022 20:20:59

Sport: Heintz har vært svært sentral for Sarpsborg i det siste. Fem mål på tre kamper har gitt laget viktige poeng etter en tøff periode. Han står nå med 13 mål og ligger likt med Rosenborgs Ole Sæter på annenplass på toppscorerlista.

Han er nå historiens mestscorende Sarpsborg-spiller i én sesong. Aldri før har de hatt en toppscorer med mer enn tolv mål. Patrick Mortensen scoret tolv mål i 2018-sesongen.

– Jeg er utrolig stolt. Det har vært en snakkis i garderoben etter hattricket mot Jerv. Historisk i Sarpsborg 08, det er ikke mange som kan si, så jeg er utrolig stolt, sa Heintz til Discovery etter kampen.

Opp til Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino (Bodø/Glimt) skiller det sju mål.

Etter åtte tap på rad har Sarpsborg slått tilbake med fire seirer og én uavgjort på fem kamper. Laget bykser oppover på tabellen og ligger med lørdagens trepoenger på 8.-plass. Lagene rundt har imidlertid alle en kamp mindre spilt.

– Dessverre fikk vi en litt dårlig annen omgang, men 1. omgang var fantastisk. Vi kunne scoret flere, men det er godt for publikum å få et mål i 2. omgang så man ikke bare sitter og venter på at kampen skal bli ferdig, sa Heintz.

Sarpsborg hadde før lørdagens oppgjør ikke holdt nullen i ligaen siden 5-0-seieren over Jerv 29. mai.

– Det har vi ikke gjort mange ganger i år, så det må vi trekke fram. En deilig seier, og alle er på jobb. Vi kjører på, sa Anton Salétros.

Sarpsborg besøker Viking i neste runde, mens Haugesund spiller borte mot Kristiansund.

Etter at vertene hadde kommet ut i 100 og styrt de første minuttene, kom første nettsus etter ni minutter. Heintz mottok ballen inne i feltet og fintet ut en Haugesund-forsvarer før han chippet en pasning til Torp. Dansken kom i fart og banket ballen i mål.

Etter 18 minutter gjorde Gustav Engvall en god jobb da han vant ballen på midten. Svensken slo en flott pasning gjennom til Heintz, som var sikker alene med FKH-keeper Egil Selvik.

Tidlig i 2. omgang kom begge lag til hver sine store muligheter, men da verken Søderlund eller Peter Therkildsen greide å få ballen i mål, så det tungt ut for gjestene.

Ti minutter før slutt fant Salétros Lie Skålevik inne i feltet. Sistnevnte vendte opp og avsluttet på vakkert vis i oppe i Selviks venstre hjørne. Skålevik står med tre nettkjenninger denne sesongen.

Lørdag herjet Heintz og bidro først med en målgivende pasning på Victor Torps ledermål, før han selv vartet opp med en måldobbel før pause. Ti minutter før slutt fastsatte Steffen Lie Skålevik resultatet med en flott scoring.

Haugesund hadde lite å komme med, selv om Alexander Søderlund var svært nær ved å redusere rett etter pause. Rogalendingene står med tre strake kamper uten seier, deriblant to uavgjorte.

Etter en drøy halvtime ble Heintz tomålsscorer da han med en god heading videreførte Salétros’ innlegg i mål. Det kunne fort vært mer da dommeren sendte lagene i garderoben.

(©NTB)

Flere nyheter: