reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jonathan Lindseth og resten av Sarpsborg-laget tapte for Moss og er ute av fotball-NM i 2. runde.Foto: Christoffer Andersen / NTB

FK Haugesund videre i cupen – Vard slått ut

Haugesund slo Fana 1-0. Viking vant rogalandsoppgjøret mot Vard Haugesund 2-1.

Av NTB | 22.06.2022 20:46:32

Sport: FKH leverte ingen stor forestilling mot 3. divisjonslaget Fana, men tok seg likevel videre i cupen.

Jostein Grindhaug var slett ikke fornøyd med det FKH presterte mot Fana, skriver Haugesunds avis.

Moss sendte eliteserieklubben Sarpsborg 08 ut av fotball-NM med 1-0-seier på hjemmebane. Regjerende mester Molde avgjorde sent med 4-2-seier over Brattvåg.

I Moss ble Anas Farah Ali den store helten med sin scoring ti minutter etter hvilen. 22-åringen ble spilt fint gjennom og var iskald alene med Simen Vidtun Nilsen i Sarpsborg-målet.

– Vi har gjort dette på trening mange ganger, så det var bare å gå i bakrom og sette den i mål. Vi har hatt en god sesong. og det er veldig deilig å slå Sarpsborg. For meg som Fredrikstad-gutt er det ekstra deilig å sende dem ut av cupen, sa Ali til NRK.

– Det er vanskelig å si så mye om det. Gutta jobber heroisk hele veien. En stor dag for Moss i kveld, sa trener Thomas Myhre.

Med kun sekunder igjen fikk Sarpsborg ballen i nettet, men linjedommeren vinket feilaktig for offside. Like før hadde Sarpsborg en avslutning via tverrliggeren, ned på streken og ut.

Sarpsborg har vist god form den siste tiden og har seks poeng på de to siste eliteseriekampene med 10-1 i målforskjell. De har knust både Jerv og Strømsgodset før nederlaget mot Moss.

Herman Stengel sendte Godset i ledelsen før Arne Ravndal utlignet. I 2. ekstraomgang sendte Fred Friday gjestene i ledelsen, men fem minutter senere lobbet Ole Thomas Skogli ballen vakkert over Morten Sætra før Østerud avgjorde.

Rosenborg trengte i likhet med flere eliteserieklubber ekstraomganger for å ta seg videre. De havnet under mot Levanger etter 19 minutter, men Ole Sæter utlignet med drøyt 20 minutter igjen å spille.

I ekstraomgangene ble Bryan Fiabema helten da han rundet LFK-keeper Sebastian Heggland og satte ballen i mål.

På tampen av 1. omgang utlignet Magnus Grødem før Eirik Haugan og David Fofana sikret Molde-avansement med ti minutter igjen.

Haugans 3-2-scoring kom etter 84 minutter før Fofana fastsatte resultatet tre minutter senere.

I Harstad kjørte Bodø/Glimt over HIL. Elias Hagen (2 mål), Isak Helstad Amundsen (2) og Gilbert Koomson scoret målene som ga 5-0-seier. 4-0-scoringen var spesielt flott. Glimt fikk frispark på 25 meter, og Hagen avsluttet flott i nærmeste hjørne.

Viking vant rogalandsoppgjøret mot Vard Haugesund 2-1, mens Kristiansund snudde 0-1 til 3-1 mot Strindheim. HamKam lå under mot Elverum men vant til slutt 3-1. Sandefjord knuste Flint Tønsberg 5-1.

Lillestrøm snudde til 2-1-seier over Junkeren, mens Haugesund slo Fana 1-0. Strømsgodset trengte ekstraomganger for å slå Gjøvik-Lyn 2-1, mens Odd slo Fløy 3-2 også etter 120 minutter.

Jerv slo Fram Larvik 2-0 etter 0-0 ved ordinær tid.

På Gjøvik var det drama helt til siste spark på ballen. Med få sekunder igjen sendte Andreas Østerud hjemmelaget til himmels da han dukket opp på bakerste stolpe og sikret 3-2-seier for Gjøvik-Lyn over Strømsgodset.

Brattvåg tok ledelsen ved et merkelig selvmål av Molde. Birk Risa spilte ballen tilbake til keeper Oliver Petersen, men Petersen feilberegnet, og ballen trillet forbi sisteskansen og i mål. Mathias Løvik utlignet før Tobias Flem banket Brattvåg tilbake i ledelsen.

Aalesund tok seg videre med 3-0 over Hødd. Tromsø vant 4-1 borte mot Skjervøy.

(©NTB)

Flere nyheter: