Menu
Quint Jansen og Sandefjord mistet seieren på hjemmebane nok en gang. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sarpsborg berget viktig poeng – situasjonen forverret for Sandefjord

Sandefjord ga bort ledelsen for niende gang på hjemmebane i år da Gustav Engvall sikret 1-1 for Sarpsborg i Eliteserien søndag.

Av NTB | 02.10.2022 19:01:43

Sport: Svensken nektet Sandefjord en meget viktig seier i nedrykksstriden. Etter søndagens kamper skiller det tre poeng opp til HamKam på trygg plass.

Sandefjord hadde nær oppskriftsmessig tatt ledelsen på hjemmebane like før pause, selv om det var gjestene som hadde hatt ballen mest.

Målfarlige Mohamed Ofkir fikk ballen fra Alexander Ruud Tveter og dunket den vakkert i mål via stolpen fra kanten av 16-meteren.

Sarpsborg jaget utligning etter sidebytte, og tidvis presset de vertene skikkelig. Etter 77 minutter kom også en rimelig fortjent utligning da Lars Markmanrud forgjeves prøvde å stoppe en gjennombruddsball mot Engvall. Spissen scoret sikkert alene med keeper.

Det er niende gang på hjemmebane i år at Sandefjord har tatt ledelsen uten å vinne. Fire av kampene har endt med tap og fem med uavgjort.

1-1-resultatet gjør også at Sarpsborg fortsatt har et visst pusterom til lagene i nedrykksstriden. Tap ville ha sendt sarpingene inn der for fullt.

(©NTB)

Flere nyheter: