Menu
Fabio Fognini er smittet av koronavirus og kan ikke spille singleturneringen i Cagliari denne uken. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Sardinia-favoritten Fognini smittet av koronavirus

Den italienske tennisstjernen Fabio Fognini fikk onsdag påvist koronasmitte. Han var 1.-seedet i grusturneringen på Sardinia som Casper Ruud spiller denne uken.

Av NTB | 14.10.2020 14:53:02

Sport: Flere italienske medier melder om Fogninis positive koronatest, blant dem Sky og La Repubblica. Den ble kjent dagen etter at han spilte doublekamp sammen med Lorenzo Musetti på grusen i Cagliari. Fognini får ikke spille videre i turneringen.

Fognini har selv lagt ut en melding på sin Instagram-konto der han forteller om den positive prøven. Han skriver at han har veldig milde symptomer i form av litt hoste, feber og hodepine.

– Jeg er allerede i isolasjon og er sikker på at jeg blir frisk veldig snart, legger han til.

Ifølge en pressemelding fra Italias tennisforbund hadde Fognini testet negativt én gang etter ankomst på Sardinia, mens den andre testen var positiv.

Fognini ville normalt vært Casper Ruuds største utfordrer i ATP 250-turneringen som er grussesongens siste. Ruud åpner torsdag med kamp i 2. runde mot tyskeren Yannick Hanfmann.

Casper Ruud har hatt en meget god grussesong og har klatret til 25.-plass på verdensrankingen. Til turneringen på Sardinia er han 3.-seedet, og dermed slapp han å spille 1. runde.

Dersom 21-åringen slår Hanfmann, venter enten nevnte Musetti eller Andrea Pellegrino (begge Italia) i kvartfinalen. Ettersom Musetti har vært i kontakt med Fognini, er han blitt plassert i isolasjon og testet på nytt for koronaviruset.

Italieneren ligger på 16. plass på verdensrankingen og er således den høyst rangerte spilleren i singleturneringen samme sted. Han skulle i utgangspunktet ha møtt spanjolen Roberto Carballes i 2. runde torsdag, men blir erstattet av kroaten Danilo Petrovic, en såkalt «lucky loser» fra kvalifiseringen.

Hanfmann, som er rangert som verdens 101. beste herrespiller, slo hjemmehåpet Salvatore Caruso 6-0, 6-4 i 1. runde onsdag. Han og Ruud har møttes tre ganger tidligere, alle gangene på grus. Tyskeren slo Ruud i 2017, mens nordmannen har vunnet de to siste møtene. Torsdagens kamp er imidlertid den første mellom de to på øverste nivå på ATP-touren.

(©NTB)

Flere nyheter: