Menu
64 år gamle Ing-Marie Wieselgren ble knivstukket og drept ved Donners plass i Visby på Gotland under Almedalsveckan 6. juli. Foto: Henrik Montgomery / TT NYHETSBYRÅN / NTB

Säpo etterforsker knivdrap på Gotland som terror

Drapet på den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan på Gotland etterforskes som terror, opplyser påtalemyndigheten.

Av NTB | 11.07.2022 19:08:41

Medisin og helse: Säkerhetspolisen (Säpo) overtar etterforskningen av knivdrapet som skjedde 6. juli under det ukelange politiske arrangementet i Visby.

32-åringen som er varetektsfengslet for drapet, er nå også mistenkt for terrordrap, samt terrorplanlegging i forbindelse med planlegging av drap, opplyser påtalemyndigheten mandag.

– Det finnes på nåværende tidspunkt ingen ytterligere mistenkte i saken, sier pressetalsperson Gabriel Wernstedt i Säpo.

Säpo etterforsker saken under ledelse av aktoren ved Riksenheten for sikkerhetssaker, i nært samarbeid med politiet.

32-åringen har erkjent de faktiske forhold, ifølge advokaten hans. Mannen har i flere år vært aktiv i den nynazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR), ifølge Expressen og Aftonbladet.

64 år gamle Wieselgren jobbet som nasjonal koordinator for psykiatrispørsmål i SKR, medlems- og arbeidsgiverorganisasjonen for svenske kommuner og regioner.

Svensk politi sa i forrige uke at drapet var målrettet og tilknyttet offerets offentlige profil. 32-åringens forsvarer sa at han hadde planlagt drapet i flere dager.

Flere nyheter: