Menu
Anders Mol (liggende) og Christian Sørum nedkjempet Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar på nytt og tok sin andre seier i verdensserien på én uke i Cancún. Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB

Sandvolleyball: Ny finaleseier til Anders Mol og Christian Sørum

Anders Mol og Christian Sørum nedkjempet Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar på nytt og tok sin andre seier i verdensserien på én uke i Cancún.

Av NTB | 26.04.2021 22:34:07

Sport: Mol og Sørum vant 2-0 med settsifrene 21-18 og 21-18.

Det norske paret blåste gjennom den første turneringen i Cancún og vant samtlige kamper, inkludert finalen mot det samme paret fra Doha i Qatar, skjønt de kommer fra henholdsvis Senegal og Gambia.

Den forrige finalen ble spilt sist tirsdag, og mandag kveld gjentok de bedriften og bekreftet favorittstempelet inn mot OL i Tokyo til sommeren.

Seieren var Mol og Sørums 12 i verdensserien. De topper verdensrankingen og har bare tapt fem av de siste 114 kampene de har spilt. De unge nordmennene er allerede inne på topp-ti-listene over de mestvinnende sandvolleyball-lagene gjennom historien.

Den norske duoen har ikke vært dårligere enn nummer tre i noen turnering siden 2018.

– Det er helt utrolig med en ny seier. I dag var jeg veldig sliten, og jeg er bare glad for at jeg hadde Anders på laget mitt, sa Sørum i intervjuet vist på TV 2.

Den norske superduoen har spilt tolv kamper på ti dager, og kanskje bidro det til at de virket mer rustne og slitne i det andre settet. Qatar ledet både 8-6 og 12-9, men med Mol i spissen kom de seg kjapt tilbake med fire kjappe poeng og 13-12-ledelse.

Til slutt tok Mol og Sørum hjem settet med 21-18 etter storspill av Mol.

– Det har vært to perfekte uker her. Følelsen er fantastisk, men nå er vi slitne begge to, sa Mol.

Brasilianerne Alosin/Alvaro Filho vant kampen om 3.-plassen 2-0 etter 21-17, 21-17 over Adrian Carambula/Enrico Rossi fra Italia.

De norske OL-håpene skal ikke være med i den tredje verdensserieturneringen i smitteboblen i Qatar. Da prioriterer de et treningsopphold på Tenerife.

Norge var i føringen gjennom det meste av det første settet, men gutta fra Qatar holdt god stand og de overtok ledelsen første gang da de gikk opp i 16-15. Norge snudde kjapt til 17-16, og derfra og inn var Mol og Sørum klart best og de satte sin andre settball til settseier 21-18.

Anders Mol er av mange regnet som verdens beste blokkspiller, men Christian Sørum er også svært god og plukker mange poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: