Menu
De norske seierherrene: Christian Sørum (til venstre) og Anders Mol bak, og Hendrik Mol (til venstre) og Mathias Berntsen foran etter seieren over Nederland i semifinalen. Foto: Florian Schroetter / AP / NTB.

Sandvolleyball: Norge slo Italia i nasjonscupfinalen

Norge avgjorde finalen i nasjonscupen i sandvolleyball etter seier i et «Golden Set» der OL-mesterne Anders Mol og Christian Sørum ble tungen på vektskålen.

Av NTB | 07.08.2022 19:40:45

Sport: Det hele måtte avgjøres på et såkalt supertiebreak (Golden Set) etter at det endte 1-1 i kamper innledningsvis. I Golden Set ble det 15-8-seier til Norge.

Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte først 1-2 (15-21, 21-19, 13-15) for Enricio Rossi og Adrian Carambula. Det ble også tap for de samme i gruppespillet.

Deretter ble det 2-0-seier for Norges regjerende olympiske mestere Anders Mol og Christian Sørum over Samuele Cottafava og Paolo Nicolai. De tapte for disse karene i gruppespillet, men i finalen slo de dem enkelt med settsifrene 21-12 og 21-15.

I «Golden Set» ble det ny kamp mellom Mol/Sørum og Cottafava/Nicolai, og nordmennene dro altså det hele i land med 15-8.

Flere nyheter: