Menu
Anders Mol og Christian Sørum under den forrige verdensserieturneringen i sandvolleyball i Cancún sist uke. Det endte med turneringsseier. Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB

Sandvolleyball: Mol/Sørum åpnet med seier tross overraskende motstand

Anders Mol og Christian Sørum trengte tre sett for å ta hjem seieren i semifinalen i gruppespillet i den pågående verdensserieturneringen i mexicanske Cancún.

Av NTB | 23.04.2021 17:04:47

Sport: Den norske duoen vant den første turneringen i Mexico. Det gjorde de i sin første turneringen på ett og et halvt år.

I den første kampen i gruppespillet tok de seg til gruppefinalen med 21-12, 18-21 og 15-9.

Det norske superparet var aldri truet i det første settet mot sisteseedede José Angel Cardenas/Juan Jesus Espinoza fra Mexico. Der vant de overlegent med sifrene 21-12.

I det andre settet gikk det norske paret på et overraskende 18-21-tap etter variabelt og svakt spill mot Mexicos tredje beste rankede lag. Det mexicanske paret er aldri blitt bedre enn nummer 41 i en verdensserieturnering, men tok likevel en overraskende settseier.

I det avgjørende settet var det lenge jevnt før de norske stjernene overtok kommandoen. 9-7 ble til 11-7 og 13-8, og til slutt ble det settseier og avansement med 15-9.

Anders Mol og Christian Sørum er ranket som verdens beste og ga bare fra seg totalt to sett da de vant åpningsturneringen i Cancún.

I gruppefinalen spilles det om en direkteplass i åttedelsfinalen (3. runde). Den spilles 01.00 natt til lørdag, og Mol/Sørum skal opp mot nederlenderne Christiaan Varenhorst og Steven van de Velde.

(©NTB)

Flere nyheter: