Menu
Anders Mol og Christian Sørum er semifinaleklare i sandvolleyball-VM i Roma. Foto: Alfredo Falcone / LaPresse / AP / NTB

Sandvolleyball: Mol og Sørum til semifinale – jakter videre på sin første VM-tittel

Anders Mol og Christian Sørum steppet kraftig opp etter en røff start på kvartfinalen i sandvolleyball-VM. De slo brasilianerne Alison og Guto i strake sett.

Av NTB | 17.06.2022 20:00:57

Sport: Duellen bød på store kontraster i Roma-sanden. Mol og Sørum trengte en sluttoffensiv for å snu til seier i første sett, mens det andre ble nærmest en parademarsj etter en brasiliansk kollaps.

Semifinalebilletten ble hanket inn med sifrene 23-21 og 21-13.

Alison og Guto var foran med fem poeng to ganger i åpningssettet. De ledet nesten hele veien, men greide ikke å holde unna da Mol først fikk i gang blokkspillet sitt.

Nedturen var vanskelig for brasilianerne å fordøye. Det utnyttet Mol og Sørum nådeløst og rykket opp i 4-0 i andre sett.

Torsdag var nordmennene i trøbbel mot østerrikerne Robin Seidl og Philipp Waller, men vendte til seier i en svært jevn åttedelsfinale (18-21, 21-18, 15-9).

Mol og Sørum er regjerende OL-mestere og har fire strake EM-titler, men VM-triumfen mangler fortsatt. Den håper de å innkassere i Italias hovedstad gjennom helgen.

For tre år siden ble det norsk VM-bronse etter tap i semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: