Menu
Anders Mol og Christian Sørum er klar for hovedturneringen i verdenstouren i Latvia. Onsdag tok Hendrik Mol og Mathias Berntsen seg også videre til neste kvalifiseringsrunde. Foto: Heiko Junge / NTB

Sandvolleyball: Berntsen og Mol kvalifisert til hovedturneringen i Jurmala

Mathias Berntsen og Hendrik Mol er klare for verdenstouren i sandvolleyball i Latvia etter å ha slått østerrikske Martin Ermancora og Mortiz Pristauz onsdag.

Av NTB | 01.06.2022 19:01:18

Sport: Det norske paret vant den aller siste kvalifiseringskampen 20-22, 21-16, 15-12 i latviske Jurmala og kvalifiserte seg til hovedturneringen. Der får de selskap av et annet norsk lag, ettersom Anders Mol og Christian Sørum, som vant verdenstourturneringen i Ostrava, er direkte kvalifisert.

Hendrik Mol, som er storebroren til Anders, og hans partner Mathias Berntsen, måtte gjennom to kvalifiseringskamper onsdag for å sikre sin plass i turneringen i Jurmala.

I første kamp ble mexicanske Juan Virgen og Miguel Sarabia slått i strake sett. Berntsen og Mol vant kampen med 21-17 og 21-14. Så sikret det norske paret plass i hovedturneringen med seier over Martin Ermancora og Mortiz Pristauz i den siste kvalifiseringskampen.

Fullt så godt gikk det ikke for Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad på kvinnesiden. De tapte 0-2 i sett for finnene Taru Lahti-Liukkonen og Niina Ahtiainen i sin kvalifisering, med settsifrene 17-21 og 10-21.

(©NTB)