reklame for Utvik Autoservice
Menu
OSLO, NORGE 20200904. Anders Mol og Christian Sørum (t.h.) på Voldsløkka anlegg for sandvolleyball Foto: Berit Roald / NTB

Sandvolleyball: Begge de norske duoene til kvartfinale i EM

Anders Mol og Christian Sørum hadde få problemer i åttedelsfinalen i EM. Nå er de klare for kvartfinale. Det er også Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

Av NTB | 19.09.2020 10:08:00

Sport: Tittelforsvarerne Mol og Sørum var storfavoritter før oppgjøret mot Quincy Aye og Arnaud Gauthier-Rat, og duoen innfridde.

De hadde stålkontroll i det første settet med 21-12, før det ble noe mer spennende i det andre. Aye og Gauthier-Rat var i ledelsen tidlig i settet (7-6), men den norske duoen snudde og vant også sett nummer to enkelt 21-14.

– Det føltes veldig bra. Det var en god kamp. Vi har møtt de flere ganger og slitt mot dem før, så det at vi spilte bra i dag var deilig. Vi hadde en god taktikk og plan mot Rat, og spiller samtidig veldig bra selv. Vi gjør få feil, og da blir sifrene ganske stygge, sier Christian Sørum til NTB etter seieren.

– Det ser ut til å bli litt mer vind, og de er kjent for å være gode i vind. Vi må ha et tøft servepress mot dem, men de kommer til å fyre på når de server.

Duoen jakter sin tredje EM-tittel. Denne vil henge veldig høyt, sier Sørum.

– Det hadde vært helt sykt å vinne. Anders har jo vært en del skadet, så vi har ikke fått spilt mye sammen i det siste. Og som situasjonen er nå hadde det vært enda sykere. Jeg hadde nok ikke satt penger på meg selv for noen dager siden, sier Sørum og ler.

– Det vil være en veldig, veldig spesiell triumf, fortsetter han.

Den norske duoen tapte det første settet 12-21, før de kom sterkt tilbake i det andre med seier 21-16.

I det tredje og avgjørende tok den norske duoen tidlig føringen, og ledelsen ga de aldri fra seg. 15-10 gjør at også de er klare for kvartfinale.

Der møter de Viacheslav Krasilnikov/Oleg Stoyanovskiy.

Seier i strake sett gjør at Mol og Sørum nå er klare for kvartfinale lørdag ettermiddag. Der møter de Pablo Herrera/Gavira Collado, en duo som slo Mol/Sørum sist gang de møttes, tidlig i 2019.

Hendrik Mol og Mathias Berntsen fikk det betydelig tøffere mot Jakob Windisch og Adrian Carambula.

(©NTB)

Flere nyheter: