Menu
Det var periodevis ampert mellom Start og Mjøndalen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sandnes Ulf serieleder etter overtidsmål – omstridt takling skapte harme på Nadderud

Martin Ramslands 2-1-mål på overtid borte mot Stjørdals-Blink sendte Sandnes Ulf til topps på tabellen i 1. divisjon mandag.

Av NTB | 11.04.2022 20:20:00

Sport: Kampen i Stjørdal så lenge ut til å ende uavgjort, men nesten tre minutter på overtid ble Ramsland matchvinner for gjestene fra Sandnes. Spissen sto også bak bortelagets første mål før pause.

Stjørdals-Blink ble redusert til ti mann allerede etter en drøy halvtime. Rett forut for utvisningen hadde trønderne tatt ledelsen ved Sondre Stokke.

Dermed har Sandnes Ulf to poengs luke til forfølgerne på toppen av tabellen etter to serieomganger. Seks lag har fire poeng. Mandag måtte både Start, Mjøndalen, Stabæk og Sogndal nøye seg med ett poeng.

Starts hjemmemøte med Mjøndalen endte 1-1, mens Stabæk og Sogndal delte poengene etter 0-0 på Nadderud. Dermed er Start serietoer, på bedre målforskjell enn Brann. Tore André Flos Sogndal følger deretter.

Dommer Harald Sletner nøyde seg med gult kort til Wangberg, til store protester fra gjestene.

– Jeg mener det er soleklart rødt kort. Det er en dommerfeil, og vi skal være én mann mer. Det er veldig synd at dommeren gjør det. Jeg får et perfekt touch og ville soleklart rukket den ballen, sa Kristoffer Hoven til Eurosport i pausen.

– Vi har folk bak som kan gå inn der. Jeg får gult kort, og det forholder jeg meg til, sa Wangberg, som ble tatt av ved pause.

– Vi får håpe vi får neste avgjørelse til vår fordel. Den synes jeg så ganske så rød ut, sa Sogndal-trener Flo etter kampslutt.

– Det var nydelig å hente de tre poengene. Veldig fortjent også, sa KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.

Ett poeng til hvert av lagene ble det også i Ranheims møte med Raufoss på Toten. Det oppgjøret endte 1-1.

Kongsvinger tok på sin side tre poeng med 1-0-seier mot Skeid. Mathias Bringakers scoring etter ti minutters spill avgjorde kampen.

På Nadderud ble en av de store snakkisene en situasjon før pause der Sogndals Kristoffer Hoven ble lagt i bakken av Stabæk-midtstopper Simen Wangberg. Hoven var tilsynelatende på vei gjennom alene med keeper.

Femteplassen på tabellen i 1. divisjon innehar KFUM Oslo, som tok en sterk 2-1-seier på bortebane mot Bryne mandag. Remi-André Svindland og Tore André Sørås scoret målene for gjestene.

(©NTB)

Flere nyheter: