reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Nominasjonsvalget i Nevada er er det tredje i Demokratenes nominasjonskamp. Bildet viser Bernie Sanders og kona Jane på et valgkamparrangement i San Antonio i Texas lørdag. Foto: Eric Gay/AP/NTB scanpix

Sanders utropt til vinner i Nevada

Bernie Sanders har vunnet Demokratenes nominasjonsvalg i Nevada, melder AP.

Av NTB | 23.02.2020 03:31:26

Politikk: I tillegg til nyhetsbyrået har CNN, ABC News, Fox News og NBC News utropt 78-åringen til vinner i lørdagens nominasjonsvalg.

– Vi vant akkurat nominasjonsvalget i Nevada. Denne grasrotbevegelsen er ustoppelig. La oss sammen vinne den demokratiske nominasjonen, beseire Trump og endre landet, skriver Sanders på Twitter.

– La meg takke Nevadas befolkning for støtten, sa Sanders fra scenen.

– Vi kommer til å vinne i hele landet fordi det amerikanske folk er lei av en president som lyver hele tiden, sa 78-åringen.

Det er imidlertid fortsatt kun de første resultatene fra Nevada-valget som har kommet. Med 4 prosent av stemmene talt opp har Sanders vunnet over 50 prosent av delegatene, ifølge New York Times’ oversikt.

Både Sanders og Biden har erklært seg selv som forkjempere for fagorganiserte arbeidere, og resultatet i Nevada tyder på at Sanders har lyktes best med å få med seg disse velgerne.

Valget i Nevada er det tredje i Demokratenes nominasjonskamp. Sanders vant primærvalget i New Hampshire, og han kom på annenplass i nominasjonsvalget i Iowa, rett bak Buttigieg.

Nevada er nemlig en av delstatene i USA med flest minoritetsinnbyggere, blant dem 29 prosent latinos, 10 prosent afroamerikanere og 9 prosent asiater og folk fra stillehavsøyene.

Sanders, som allerede har dratt videre til delstaten Texas for å drive valgkamp, kommenterte også resultatet fra et valgkamparrangement i San Antonio.

Tidligere visepresident Joe Biden, som trengte å gjøre et godt valg i Nevada for å bevise at han fortsatt har noe å gjøre i kampen om å bli partiets presidentkandidat, er på annenplass – men kun med rundt 20 prosent av delegatene. Deretter følger senator Elizabeth Warren, Pete Buttigieg og Tom Steyer.

Etter de to foregående valgene, hvor befolkningen i stor grad består av hvite amerikanere, mener analytikere at stemmene fra Nevadas mangfoldige velgergruppe gir en pekepinn på resultatene fra de 14 ulike delstatene som holder valg på den såkalte supertirsdagen 3. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: