reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Sandefjords Deyver Vega setter inn 1-0 på frispark mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sandefjords Vega ødela for Aalesund

Deyver Vegas ble matchvinner for Sandefjord og påførte nedrykksklare Aalesund lagets tiende tap på eget gress denne sesongen.

Av NTB | 02.12.2020 20:08:50

Sport: Vegas frisparksuser etter 34 minutter ble kampens eneste mål i en sjansefattig og lite underholdende kamp, men målet var verdt inngangspengene for de 600 som fikk følge kampen fra tribunen.

Dermed fortsetter nedturen for AaFK-trener Lars Arne Nilsen. Han har ikke fått satt sitt preg på laget og i helgen ble det klart at han rykker ned til 1. divisjon. Det preget laget noe i oppgjøret.

AaFK har bare tatt to seire denne sesongen, hvorav en på eget gress (3-2 over Start i slutten av juli).

Andreas Lie var tilbake i målet etter at Gudmund Kongshavns skadet seg sist mot Brann.

Sandefjords spisser var skuddvillige, men skuddfoten, spesielt til Kristoffer Normann Hansen, var dårlig innstilt. Han hadde et par muligheter som han blåste over i god posisjon.

Deyver Vega hadde derimot finstilt siktet, og han satte et frispark fra 25 meter helt opp i krysset.

– Jeg synes vi kunne avgjort dette tidligere. Jeg burde scoret minst tre mål, men gutta blør, og vi tok en meget viktig seier, sa Hansen til Eurosport.

Selv om Aalesund presset på for utligning mot slutten, klarte Sandefjord å ri stormen av og sikre seg nok en solid borteseier.

– Vi greier ikke vinne kamper. Grunnen er nok litt sammensatt, både mangel på selvtillit og at vi har havnet der vi har havnet, men vi ga dem kamp, sa AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

AaFKs Sigurd Haugen fikk en flott mulighet tidlig i kampen, men avslutningen gikk i nettveggen fra spiss vinkel. Nok en stor AaFK sjanse som bare ble nesten. Det har stort sett vært melodien denne sesongen. Det er bare Mjøndalen (22) og Sandefjord (28) som har scoret færre eller like få mål som de tangofargede.

Sandefjord har nå 31 poeng og en kamp mindre spilt enn lagene rundt i nedrykksstriden. Det er ti poeng ned til Mjøndalen som holder den siste nedrykksplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: