reklame
Menu
Sandefjord tok skalpen på gulljagende Molde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sandefjord rystet Molde – scoret seiersmålet på overtid

Molde tok ledelsen, men et rødt kort rett før pause snudde opp ned på kampen. Sandefjord vant til slutt 2-1 etter å ha fått straffespark på overtid.

Av NTB | 01.08.2020 20:03:43

Sport: Molde kunne krøpet opp på like mange poeng som serieleder Bodø/Glimt med seier over Sandefjord. Da Ola Brynhildsen ga romsdalingene ledelsen virket det å være en oppgave bortelaget var komfortable med, men Sandefjord utlignet fort.

Fredrik Sjølstads røde kort like før pause gjorde ting vanskelig for Molde, og i starten av overtiden fikk Sandefjord straffe. Der var Marc Vales sikker og sørget for 2-1-seier til laget fra hvalfangerbyen. Resultatet betyr at Bodø/Glimt kan skaffe seg seks poengs luke til Erling Moes menn med seier over Strømsgodset søndag.

Sandefjord gjør et byks på tabellen opp til en foreløpig 10.-plass med sine 13 poeng.

– Det var deilig! Vi jobbet for hverandre og sto på i 90 minutter i dag, sa Sandefjord-ving William Kurtovic til Eurosport.

Men etter kvarteret kom målet for Molde. Igjen var venstreback Haugen på farten, og han brukte Lars Markmanrud som rundingsbøye før han fant Ola Brynhildsen som satte inn ledelsen med en kontant avslutning.

Ledelsen varte i fire minutter. Et tilbakespill fra Brynhildsen ble for mye for Fredrik Sjølstad, som mistet fotfestet da han skulle vende. En oppmerksom Rufo knabbet ballen og satte fart mot mål. Spanjolens avslutning gikk via Martin Bjørnbak, før den føk inn i nettmaskene.

Vondt ble til verre for Sjølstad da han fikk marsjordre rett før pause. Forsvarsspilleren fikk sitt annet gule kort for holding av Marcos Celorrio.

Sjølstad var tydelig preget i intervjuet etter kampen:

– Jeg må først starte med å si unnskyld til lagkamerater, fans og alt. For det ble skjebnesvangert. Men så skal det sies at det aldri skulle vært gult kort det andre der. Dessverre helt horribelt dømt. Det ble et utslagsgivende rødt kort. Det var han som holdt meg hele veien, sa Sjølstad til Eurosport.

– Det er utrolig bittert, og jeg er lei meg.

Molde-kaptein Bjørnbak fikk seg en smell like ført slutt og måtte hinke av banen.

– Vi begynner å komme ganske langt ned på stopperlista nå, erkjente Molde-trener Erling Moe.

Det så ut til å ebbe ut med uavgjort da Sandefjord plutselig fikk straffe ett minutt ut i overtiden. Marc Vales utnyttet sjansen han fikk til å bli matchvinner.

Sandefjord reiser til Drammen for å møte Strømsgodset i neste runde, mens Molde tar imot Brann.

Det var som ventet bortelaget som kom best i gang i solsteiken. Kampen var sju minutter gammel da Molde rullet fint opp. Kristoffer Haugens presise innsvinger fant Leke James, som fikk stå helt alene, men nigerianeren klarte ikke å overliste Jacob Storevik i Sandefjord-buret.

2. omgang ble en tafatt affære. Det røde kortet virket å utjevne kvalitetsforskjellene mellom lagene, men Brynhildsen var nær scoring da han kom alene med keeper et kvarter før slutt. 21-åringen satte imidlertid ballen i nettveggen.

(©NTB)

Flere nyheter: