Menu
Mohamed Ofkir og Sandefjord tok endelig poeng på hjemmegress. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

Av NTB | 26.06.2022 20:01:02

Sport: 2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

– Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen.

Tre minutter senere var hjemmelaget på farten. Alexander Ruud Tveter var litt heldig som fikk framspillet til Mohamed Ofkir gjennom et par Tromsø-bein, men like fullt kom Ofkir alene med keeper, og da gjorde han ingen feil.

Det var store sjanser til begge lag utover i omgangen, og det var Tromsø som skulle score det neste målet. Warren Kamanzi både startet og avsluttet et flott angrep og stanget inn 2–2 etter 80 minutter.

– I 60-70 minutter av kampen er vi bra. Så kan vi være enda bedre foran mål. Vi er for dårlige på baklengsmålene. Uavgjort er greit nok, sa TIL-trener Gaute Helstrup.

To minutter etter pause scoret gjestene i et fint angrep. Ballen havnet hos en umarkert Niklas Vesterlund, som fikk god tid til å sikte før han feide ballen opp i vinkelen.

Få minutter senere misbrukte Ebiye Moses alle tiders sjanse til å gjøre 3–2 for Tromsø, men spissen bommet fra seks meters hold. Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene. Tromsø spilte uavgjort for femte eliteseriekamp på rad.

(©NTB)