Menu
Sandefjord kunne til slutt juble for seier mot Viking. Foto: Carina Johansen / NTB

Sandefjord frustrert på dommeren etter seier: – Skandale at det blir tillatt

Sandefjord var svært frustrert over dommer Svein Oddvar Moen etter Vikings åpningsmål, men vant til slutt 2-1 borte i Eliteserien søndag.

Av NTB | 19.06.2022 20:31:14

Sport: Åpningsmålet til Viking like før pause var svært kontroversielt. Mats Haakenstad ble meiet ned av David Brekalo og ble liggende nede med en hodeskade midt på banen, men dommer Moen lot spillet gå. Singh klaget umiddelbart til Moen, og kom for sent inn i boksen til å stoppe Kristoffer Løkberg, som sørget for 1-0.

Singh tente på alle plugger da han fikk se situasjonen igjen i pausen.

– Det der er helt klart. Stopp faen meg spillet der! Hva om det hadde vært noe mer alvorlig? La oss håpe det går bra, sa Singh til Discovery før han stormet inn i garderoben.

Haakenstad måtte byttes ut til pause, men etter hvilen sikret Sandefjord seieren. Det synes Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard var ekstra godt etter det kontroversielle åpningsmålet.

– Det første målet de får, det synes jeg er en skandale at det blir tillatt, så sånn sett smaker det enda bedre. Dommerens viktigste oppgave er å beskytte spillerne og han ligger nede med hodeskade og er helt «svingstang», sa Ødegaard etter kampen.

Singh sendte en lang og presis pasning opp mot Ofkir, som kjempet til seg ballen i duell med to Viking-forsvarere. Ofkir parkerte de forfjamsede oppasserne og fikk pirket ballen forbi Viking-keeper Patrik Gunnarsson.

2-1-målet kom etter samme oppskrift. Etter en Viking-corner banket Singh ballen opp i retning Ofkir, som nok en gang fikk kranglet til seg ballen i duell med en klønete Viking-spiller. Ofkir vant ballen fra Markus Solbakken og spilte inn foran mål til Tveter, som avsluttet sikkert i mål med en markkryper.

– Utrolig deilig. Jeg synes vi gjør en solid match. Vi forsvarer oss veldig bra og til tider spiller vi veldig bra også, så det er veldig deilig å få med oss seieren helt til slutt, sa Tveter etter kampen.

Med søndagens tap for Sandefjord taper Viking ytterligere til de andre topplagene. Etter Lillestrøms 3-1-seier mot Rosenborg er Viking nå seks poeng bak serielederne fra Romerike og fire poeng bak serietoer Molde, som vant 2-1 borte mot Odd.

– Den flyten, trøkket og intensiteten vi hadde i starten av sesongen, den har vært litt dalende i det siste, så der må vi kneppe opp et par hakk, var dommen fra Viking-forsvarer Viljar Vevatne.

Han peker på sløvhet som hovedgrunnen til at det ble tap mot Sandefjord.

– 1. omgangen er okay. 2. omgang er sløv og det er mye slurv. De får kontret på oss og vi er for sløve, da vinner vi ikke kamper.

Onsdag spiller både Viking og Sandefjord i andre runde av cupen. Sandefjord møter Flint i Tønsberg, mens Viking spiller borte mot Vard Haugesund. Lørdag venter ny kamp i måkebyen for Viking, borte mot Haugesund i Eliteserien. Dagen etter spiller Sandefjord hjemme mot Tromsø.

Det endte uansett godt for Ødegaard og Sandefjord. Singh klagde på nytt til Moen før avspark i 2. omgang og etter 61 minutter ble Sandefjords frustrasjon til glede.

For hjemmelaget ble kampen nok en dårlig opplevelse. En god vårsesong endte med tre kamper uten seier, med 2-3-tap mot Strømsgodset som det siste resultatet før landslagspausen.

(©NTB)

Flere nyheter: