Menu
Ståle Sandbech har ikke et femte OL i seg. Foto: Torstein Bøe / NTB

Sandbech vurderer karrierestopp: – Holdt på med dette så lenge nå

Snowboarder Ståle Sandbech sier han er i sitt siste vinter-OL og kanskje siste sesong. Etter fire OL er det stopp for den 28 år gamle veteranen.

Av NTB | 07.02.2022 07:51:59

Sport: Det fortalte han til NTB etter slopestylefinalen i Genting Snow Park der det ikke gikk veien i noen av hans tre forsøk.

– Er du i ditt siste OL?

– Ja. Det må skje noe veldig rart om det skal bli ett til. Fire år er lenge. Aldri si aldri, men jeg tror dette er siste, sa Sandbech.

Etter planen skal han kjøre Big Air-konkurransen senere i OL, men det har ikke vært hans spesialitet på en god stund. I forkant av lekene kjørte han kun Big Air for å sikre poeng til å få den siste norske kvoteplassen.

I X-Games-sammenheng har han tre bronse i Big Air, men det er tilbake i 2013 og 2014.

– Jeg hadde håpet på å ta pallen her og gi meg med konkurranser. Motivasjonen er mer mot filming og andre deler av snowboardkjøringen. Jeg har holdt på med dette så lenge nå, sa Sandbech.

Bærum-kjøreren har deltatt i fire siste vinterlekene. I Sotsji i 2014 tok han sølv i slopestyle. Fire år senere ble det 4.-plass i samme øvelse.

Karrieren framover er uviss, men mye tyder på at det ikke er lenge til han gir seg med konkurranser også.

– Siste OL er det. Med mindre jeg finner på noe annet i framtiden, det tror jeg ikke, lo han og gikk ut av intervjusonen.

– Han er en helt sinnssykt rå snowboardkjører. Han har skikkelig bra til å få fram glede i kjøringen sin, forteller Kleveland til NTB.

– Det blir rart ikke å ha ham med på det meste av konkurranser når han er ferdig, forteller han videre.

Sandbech vil uansett ikke slutte å stå på brett.

– Han har vel en plan. Han skal vel ut å kjøre litt pudder og alt det der. Jeg gleder meg til å se hva han får til, sier Kleveland.

Nå kan det gå mot siste sesong for Sandbech, som debuterte i konkurranser allerede som 14-åring. Han OL-debuterte i Vancouver i 2010 som 16-åring.

Lagkamerat og stjerne Marcus Kleveland er full av beundring for Sandbech.

(©NTB)

Flere nyheter: