Menu
Ståle Sandbech leverte et godt slopestylerenn i sveitsiske Laax lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Sandbech tok viktig pallplass i OL-jakten

Ståle Sandbech sikret en sterk 2.-plass i slopestylerennet i verdenscupen i snowboard lørdag. Dermed er han i posisjon til å kunne få OL-billett.

Av NTB | 15.01.2022 15:06:35

Sport: Sandbech var avhengig av å få et godt resultat i sveitsiske Laax for å styrke egne OL-sjanser og ta den siste norske kvoteplassen. Fra før er både Marcus Kleveland og Mons Røisland tatt ut blant snowboardherrene til lekene i februar.

Under press leverte Sandbech. Dermed kan han så smått begynne å håpe på en fjerde deltakelse i OL. Nordmannen har nok verdenscuppoeng til å kunne bli tatt ut.

Utøverne hadde to forsøk på seg i lørdagens finale, men Sandbech falt på det siste hoppet i det første forsøket. Dermed måtte han levere i forsøk nummer to.

Der fant han tidlig god rytme og gikk høyt på flere hopp. På det siste hoppet gjorde han ingen feil og sikret en sterk poengsum på 80,43. Det ga ham 2.-plassen i rennet. Sean Fitzsimons fra USA vant med 80,91 poeng.

OL-uttatte Kleveland var også med i lørdagens finale i Sveits. Han endte imidlertid sist etter å ha falt i begge forsøkene. Han blir blant Norges større gullhåp i Beijing-lekene.

(©NTB)