Menu
Ståle Sandbech røk ut av kvalifiseringen til Big Air og har med det kjørt sin siste OL-konkurranse. Foto: Torstein Bøe / NTB

Sandbech takket for seg i OL: – En lettelse

Snowboarder Ståle Sandbech avsluttet OL-karrieren da han røk ut i mandagens Big Air-kvalifisering. Marcus Kleveland og Mons Røisland sikret finaleplass.

Av NTB | 14.02.2022 09:27:18

Sport: Dermed får ikke Sandbech deltatt i finalen i sin siste OL-konkurranse. I det første forsøket svevde han seg til 69,5 poeng, mens han i det andre falt og fikk kun 15,5 poeng. Han var med det under press foran det siste og avgjørende forsøket.

Der endte finalehåpet til tross for at han landet et godt svev. Det ga «bare» 66,5 poeng, og det holdt ikke.

Sandbech har tidligere uttalt at dette OL trolig blir det siste. I etterkant av det siste svevet bekreftet han det.

– Takk til snowboard! Det har vært en fest, sa han inn i kameraet.

– Jeg skulle gjerne ha fått landet det litt bedre, men jeg vet ikke om det hadde holdt til finale uansett, sa han til Discovery.

Han beskrev det som en lettelse å ryke ut.

– Det er mye som skal til for å gå videre. For å være helt ærlig så var det en lettelse, så slipper jeg å prøve på det i morgen. Alt i alt sykt fornøyd med dagen. Jeg har en godfølelse inni meg, fortsatte Sandbech.

Nå skal han søke andre eventyr på snøbrettet.

– Det er digg. Jeg har mye gøy i vente, men ikke så mange hopp som dette, sa han.

Sandbech kvalifiserte seg inn til OL og fikk den siste kvoteplassen ved å kjøre noen Big Air-konkurranser, men var foran kvalifiseringen klar på at han ikke så på seg selv som noen favoritt. 28-åringen endte nest sist i slopestylefinalen tidligere i OL.

Han var lenge også i tvil om han i det hele tatt skulle stille i Big Air-kvalifiseringen. Likevel stilte han til start, men uten suksess.

– Jeg følte det gikk ganske bra i dag, i hvert fall ti ganger bedre enn slopestyle … Det har lugget så sykt hardt mens jeg har vært her, sa Kleveland.

Kleveland kom seg ikke til slopestylefinale tidligere i OL.

Tittelforsvarer Sebastien Toutant feilet i to forsøk og kom seg ikke til finale, mens canadiske Max Parrot vant kvaliken.

Sandbech har til tross sin unge alder deltatt i OL fire ganger. Han debuterte i Vancouver i 2010 som 16-åring og har deltatt i de tre neste. I Sotsji i 2014 tok han sølv i slopestyle. Fire år senere ble det 4.-plass i samme øvelse.

Marcus Kleveland og Mons Røisland kom seg begge til finale i Big Air. Kleveland leverte poengsummer på 87,5 og 63,75 og havnet på 6.-plass, mens Røisland hoppet seg til 80 og 66,5 poeng. Han endte på 9.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: