Menu
Ståle Sandbech leverte et godt slopestylerenn i sveitsiske Laax lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Sandbech sikret OL-billett med pallplass – uvisst om han reiser

Ståle Sandbech sikret OL-billett med 2.-plass i slopestyle under verdenscuprennet i Sveits lørdag. Han vet imidlertid ikke om han skal reise dit.

Av NTB | 15.01.2022 16:36:03

Sport: Reiser han, vil det bli hans fjerde OL. Overfor VG bekrefter han likevel at han ikke har bestemt seg.

– Jeg har jo fått bekreftet at jeg får plass nå, så jeg må tenke litt på det. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg velger å dra eller ikke, sier Sandbech til VG.

På spørsmål om hva som i så fall vil være grunnen til at han ikke reiser vil han ikke svare. Landslagssjef Marius Håker sier imidlertid til avisen at Sandbech ikke vil reise om han ikke føler han kan kjempe om medalje.

– Han vil ikke bare være deltager, han vil ha sjansen til å kjempe om medalje, sier Håker.

Under press leverte Sandbech. Med 80,43 poeng sikret han 2.-plassen og med det nok verdenscuppoeng. Dermed var OL-billetten sikret.

Der fant han tidlig god rytme og gikk høyt på flere hopp. Han gjorde spektakulære triks, og på det siste hoppet gjorde han ingen feil, Med det sikret han en sterk poengsum på 80,43. Det ga ham 2.-plassen i rennet. Sean Fitzsimons fra USA vant med 80,91 poeng.

OL-uttatte Kleveland var også med i lørdagens finale i Sveits. Han endte imidlertid sist etter å ha falt i begge forsøkene. Han blir blant Norges større gullhåp i Beijing-lekene.

Sandbech var avhengig av å få et godt resultat i sveitsiske Laax for å styrke egne OL-sjanser og ta den siste norske kvoteplassen. Fra før er både Marcus Kleveland og Mons Røisland tatt ut blant snowboardherrene til lekene i februar.

Utøverne hadde to forsøk på seg i lørdagens finale, men Sandbech falt på det siste hoppet i det første forsøket. Dermed måtte han levere i forsøk nummer to.

(©NTB)