Menu
Snowboarder Ståle Sandbech er i sitt siste OL. Foto: Heiko Junge / NTB

Sandbech i tvil før siste OL-konkurranse

Snowboarder Ståle Sandbech har tvilt på det som eventuelt blir hans siste OL-konkurranse. Lagkamerat Marcus Kleveland skal overtale ham til å delta.

Av NTB | 09.02.2022 09:07:08

Sport: Sandbech er i sine siste vinterleker. 28-åringen har deltatt i OL fire ganger. Han kvalifiserte seg inn og fikk den siste kvoteplassen ved å kjøre noen Big Air-konkurranser, men prioriterer det egentlig ikke.

Det er kun Big Air som gjenstår i Beijing-lekene.

– Jeg sikter ikke noe høyt på Big Air. Jeg har vært i tvil om det blir Big Air i det hele tatt, sa Sandbech til NTB etter slopestylefinalen i Genting Snow Park mandag.

Det vil ikke Marcus Kleveland være med på.

– Jeg skal ta en snakk med Ståle. Han skal være med på det. Han har triksene, sa Kleveland til NTB da han opptrådte som støttespiller for Sandbech under slopestylefinalen etter å ha misset i kvalifiseringen.

Kleveland har vunnet X-Games to ganger i Big Air og har store forhåpninger om å bryte «OL-forbannelsen». I 2018 ble han nummer 18 i Big Air og fikk 6.-plass i slopestyle.

Sandbech på sin side har VM-gull i Big Air fra 2017 og to X-Games-bronser i 2013 og 2014.

Forholdene i Big Air-konkurransen i Beijing skal etter rapportene være bra, noe som kan få Sandbech med på å bli overtalt.

(©NTB)