Menu
Det spanske flagget blafrer i vinden i Madrid under en minneseremoni for folk som har dødd av covid-19. Spanias statsminister Pedro Sánchez sier det reelle antallet smittetilfeller i landet er over 3 millioner, mer enn tre ganger så mange som det offisielle antallet registrerte smittede. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Sánchez: Spania har hatt flere enn 3 millioner koronatilfeller

Det reelle antallet koronatilfeller i Spania er over 3 millioner, sier statsminister Pedro Sánchez. Han oppfordrer folk til å holde seg så mye hjemme som mulig.

Av NTB | 23.10.2020 16:23:07

Politikk: Spania, som har 47 millioner innbyggere, ble onsdag offisielt det første EU-landet som har registrert flere enn én million koronatilfeller.

Men Sánchez sa i en TV-sendt tale fredag at antistoffstudier viser at «det faktiske antallet mennesker som har blitt smittet i landet vårt, overstiger 3 millioner».

– Situasjonen er alvorlig og vi må alle være målbevisste, utvise sosial disiplin og den nødvendige dugnadsånden for å beskytte folkehelsa, sa Sánchez.

At det registrerte antallet smittede er lavere, skyldes ifølge statsministeren at man i starten av pandemien bare oppdaget en liten andel av tilfellene. Nå blir rundt 70 prosent oppdaget, sammenlignet med kun 10 prosent i pandemiens første fase, sier Sánchez.

Til nå har nesten 35.000 mennesker dødd som følge av viruset i Spania. Men eksperter sier at dødstallene i de fleste land trolig er langt høyere, fordi manglende testkapasitet og asymptomatiske tilfeller gjør det vanskelig å få oversikt over det virkelige omfanget.

Myndighetene i flere spanske regioner presenterte fredag nye smitteverntiltak. De oppfordret Sánchez til å innføre portforbud kveldstid.

(©NTB)

Flere nyheter: