Menu
Sturla Holm Lægreid gikk siste etappe på søndagens parstafett. Foto: Primoz Lovric / NTB

Samuelsson spurtet ned Lægreid – Sverige tok parstafett-seier

Sebastian Samuelsson var sterkest i spurten mot Sturla Holm Lægreid og sørget for svensk seier på søndagens parstafett i verdenscupen i skiskyting i Nove Mesto.

Av NTB | 14.03.2021 14:38:26

Sport: Lægreid, som hadde med seg Ingrid Landmark Tandrevold på det norske laget, måtte strekke våpen på de siste meterne.

VM-kongen fra Pokljuka hadde fem sekunders forsprang ut fra siste skyting, men på sisterunden spiste Samuelsson sekund for sekund. Rett før målgang var han forbi.

USA, med Susan Dunklee og Sean Doherty på laget, tok en meget sterk tredjeplass. De var slått med 26,1 sekunder av Sverige.

Annenplassen betyr at Norge er vinner av sammenlagtcupen i blandet stafett og parstafett denne sesongen. Frankrike ville ha knepet førsteplassen med seier søndag, men var aldri i nærheten av det.

Antonin Guigonnat, som hadde Julia Simon som lagkamerat, gikk inn til en skuffende sjetteplass. Opp til teten skilte det hele ett minutt og 18 sekunder. Den franske duoen trøblet på standplass og måtte tåle to strafferunder og 14 ekstraskudd.

Lægreid og Tandrevold brukte i alt seks ekstraskudd i løpet av søndagens parstafett. Sverige måtte ha ett mer.

Det svenske laget med Samuelsson og Linn Persson tok seieren på en dag der samtlige trenere i laget var satt i karantene som følge av en positiv koronaprøve. Ingen av løperne er berørt av smittesituasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: