Menu
Marianne Vos spurtet til seier på den 6. etappen av årets Tour de France for kvinner. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Sammenlagtleder Vos sterkest på dramatisk Tour-etappe – spurtkanon hardt i bakken

Marianne Vos (Jumbo-Visma) stakk av med seieren på den 6. etappen i Tour de France for kvinner. Drøye to mil fra mål deiset Lorena Wiebes (DSM) i asfalten.

Av NTB | 29.07.2022 17:01:05

Sport: Uten den nederlandske spurtkanonen i seiersposisjon hentet sammenlagtleder Vos fram kjempekreftene da hun tråkket inn til seier på den 129 kilometer lange og kuperte etappen fra Saint-Dié-des-Vosges til Rosheim.

Fredagens etappetriumf var nederlenderens andre i kvinnenes debututgave av Tour de France. 35-åringen har vært blant de fem beste på alle de seks første etappene. I tillegg ble hun fredag første kvinne til å vinne en Tour-etappe ikledd gule ledertrøye.

– Jeg er veldig glad. Det var en tøff etappe. Feltet ble godt strukket ut, men laget holdt meg konstant borte fra vinden og i en god posisjon. I spurten følte jeg at jeg hadde høy fart, men samtidig klarte jeg ikke å akselerere mer. Da var det en lettelse at ingen klarte å ta meg igjen, sa en strålende fornøyd Vos i seiersintervjuet.

Bak den overlegne nederlenderen var det italiensk dominans. Hele sju italienere var blant etappens ti beste.

– Det ble hardt fra start, men det var godt at vi klarte å få av gårde en rytter i brudd. Selv forsøkte jeg å markere meg i avslutningen, men jeg feiget nok litt ut. Det ble litt hektisk, og da blir jeg fort ukomfortabel, sa Ottestad i et intervju med TV 2.

Anne Dorthe Ysland havnet helt nede på en 109.-plass.

– I dag var det tungt fra start til slutt. Jeg var helt på stålet, sa en ellers smilende Ysland etter målgang.

23-åringen var heller aldri i nærheten av å kjøre seg tilbake til hovedfeltet, og ble oppløst i tårer etter målgang.

I bruddet som hadde hele 14 ryttere, var Uno-X representert ved britiske Joscelin Lowden. 34-åringen viste seg flott fram og sanket inn fem klatrepoeng i løpet av fredagens etappe.

– Det føltes godt, og jeg trivdes godt med å sitte i bruddet. Jeg forsøkte å holde farten oppe og få ting til i front, men så ble vi dessverre hentet inn til slutt, sa Lowden til TV 2.

I løpet av kvinnetouren skal rytterne gjennom åtte etapper. Gjennom helgen hamrer feltets klatrespesialister løs på hverandre. Touren avsluttes søndag med kraftanstrengelsen opp La Planche des Belles Filles.

Uno-X-rytter Mie Ottestad ble beste norske. Hun tråkket i mål til en 34.-plass.

Lorena Wiebes, som vant både den 1. og 5. etappen, så preget ut etter uhellet i utforkjøringen drøye to mil før mål. Deler av sykkeldrakten var revet opp, og spurteren var tydelig forslått på høyre albue.

(©NTB)

Flere nyheter: