reklame
Menu
Østensjø og Wilhelmsen går sammen om å satse på fornybar energi i selskapet Edda Wind. FOTO: Østensjø Rederi

Sammen om fornybar energi

Østensjø og Wilhelmsen går sammen om å satse på fornybar energi i selskapet Edda Wind.

Av Egil M Solberg | 15.09.2020 17:57:31

Næringsliv: Det er inngått en avtale som vil føre til at Wilhelmsen i første omgang kjøper 25 % av Østensjø Groups utvidelse i vindselskapet.

Wilhelmsen har også sikret seg en opsjon på å kjøpe ytterligere 25 %
før juni 2021.

Edda Wind ble lansert i 2018 og eier og driver servicefartøy som bidrar under igangkjøring og drift av havparker.

– Wilhelmsen-konsernets strategi er veldig klar for å utvide seg til fornybar ved å jobbe videre sammen med partnere, og utnytte vår kompetanse og eiendeler.

– Så, å finne en mulighet som dette for å jobbe med Østensjø og investere i Edda Wind, et voksende selskap som raskt utvider sitt flåte med fremtidsfokuserte utslippsfrie skipsteknologier er ideell, sier Thomas Wilhelmsen, Konsernsjef i Wilhelmsen-konsernet.

Østensjø er også veldig fornøyde med å ha Wilhelmsen som partner i Edda Wind.

– Under Østensjø’s 50 år lang historie med avanserte offshore-operasjoner, har vi fått erfaring og kunnskap som har gjort det mulig for oss å bli en betydelig leverandør av tjenestefartøyer innen havvind.

– Wilhelmsens sterke merkevare, kompetanse og globale posisjon, kombinert
med begge selskapers ambisjon om å utvikle nye grønne løsninger, vil ytterligere styrke Edda Winds posisjon til å bli en verdensledende leverandør av offshore vindtjenester.

– Vi har lært å kjenne Wilhelmsen som et solid og kunnskapsrikt selskap som står for mange av det samme verdsetter Østensjø Rederi, noe som gjør meg trygg på at dette partnerskapet vil være både varig og vellykket, sier Johannes Østensjø, eier av Østensjø Group.

Flere nyheter: