Menu
Innsamlingen Krafttak mot Kreft foregår frem til 15. mars. Illustrasjonsbilde: Kreftforeningen.

Samlet inn Samlet inn 225.638 til kreftforeningen

Russen i Haugesund samlet inn 225.638 til kreftforeningen i går. I dag er det innsamling på Karmøy. Korona-krisen har så langt hatt begrensede konsekvenser for innsamlingen.

Av Egil M Solberg | 11.03.2020 09:53:31

Krafttak mot kreft: Pengene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever kreftsykdommen, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Det trengs mer forskning slik at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging, heter det på kampanjenettstedet.

Lokale innsamlinger

Tirsdag var det videregående skoler i Haugesund som samlet inn penger.

Totalt ble det samlet inn 225.638.

I dag, onsdag, skulle det være innsamlingen på Karmøy. Det skulle også være innsamlinger andre steder på Haugalandet og i Sunnhordland, men dette er nå avlyst på grunn av smitterisikoen.

Den planlagte bøsseaksjonen i dag til inntekt for årets Krafttak mot kreft er avlyst over hele landet av kreftforeningen i samråd med tiltak for å unngå unødig smitte av koronaviruset.

Kreftforeningen går særskilt fokus på at deres interessegruppe er en utsatt gruppe og de ønsker å vise seg sitt ansvar bevisst.

Nå blir innsamlingen heltdigital.

Aksjonen foregår fra 7. mars til 15. mars og innsamlingen foregår både med bøsser og ved elektronisk innsamling.

Forehåndsregler mot koronasmitte

Radio Haugaland er kjent med at bøssebærerne frem til i dag har fått informasjon om forholdsregler når de skal samle inn penger til aksjonen.

Bøssebærere har fått opplæring i god håndhygiene og pengetelling har skjedd etter anbefalinger fra folkehelseinstituttet.

Et arrangement i forbindelse med innsamlingen ble i går også avlyst i Stavanger som et resultat av restriksjonene innført i forbindelse med koronautbruddet.

Flere nyheter: