reklame for smiaa
Menu
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil regulere bruken av elsparkesykler i Oslo sentrum. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Samferdselsministeren kaller inn til sparkesykkelmøte

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil ha strengere regulering for elsparkesykler og kaller inn storbyer, kommuner og utleieaktører til et møte.

Av NTB | 04.08.2020 16:03:03

Økonomi og næringsliv: – Jeg ønsker strengere lovgivning. Vi ønsker å få bedre kontroll av bruken av elektriske sparkesykler. Det tror jeg både de som bruker elsparkesykkel, og de som går i gatebildet, er opptatt av. De ønsker at det skal være trygt å bruke det, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide til NRK.

Han viser til at det har vært flere alvorlige ulykker på elsparkesykkel og sier at denne sommeren har vært mer krevende enn tidligere somre.

Hareide har kalt inn til møter torsdag og fredag.

I Oslo har kommunen tirsdag holdt møte med aktørene, som innen torsdag skal komme med forslag til løsninger for parkering, brukeropplæring, rydding av sykler og patruljering, opplyser kommunikasjonsrådgiver Niklas Lynau i Bymiljøetaten til NTB.

– Vi har hatt en god dialog med alle sparkesykkelaktørene i dag, sånn at vi skal unngå det kaoset som vi ser i Oslo. Vi ønsker at de skal ta ansvar, og det ønsker aktørene selv også, sier Lynau.

(©NTB)

Flere nyheter: