Menu
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) var mandag ettermiddag på befaring ved Tretten bro. Ingen ble skadd da broen kollapset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Samferdselsministeren etter brokollaps: Naturlig med granskning

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) mener det er viktig at det blir gjort undersøkelser etter at Tretten bro mandag kollapset over Gudbrandsdalslågen.

Av NTB | 15.08.2022 20:41:06

Politikk: – Vi har vært heldige med at liv ikke har gått tapt, sa samferdselsministeren til pressen da han mandag ettermiddag var på befaring ved Tretten bro.

Mandag morgen kollapset brua over Gudbrandsdalen og E6. Da var det en personbil og en lastebil på broen, men til alt hell kom ingen til skade.

Årsaken til at broen plutselig klappet sammen er ukjent, noe som bekymrer Nygård.

Statens vegvesen og Innlandet fylke vil sette i gang en ekstern granskning av kollapsen av broen i Øyer kommune, noe samferdselsministeren mener er fornuftig.

– Nå har vi hatt en hendelse hvor en bro har kollapset, og da er det naturlig at man gjennomfører en gransking, og det vil også være inspeksjon av de andre broene vi har, sier Nygård til TV 2.

Tretten bro er nær 150 meter lang og er laget i tre. Broen er i limtre og er av samme konstruksjon som en tilsvarende bro som kollapset ved Sjoa i februar 2016.

I fjor ble Tretten bro sjekket gjennom en hovedinspeksjon, som er en større, teknisk gjennomgang. I tillegg ble det gjort en enklere, rutinemessig inspeksjon i juni i år. Da ble det ikke funnet noen feil.

(©NTB)

Flere nyheter: