Menu
Sarpsborg 08s Anton Salétros scoret 1-0 før halvminuttet var spilt mot Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Salétros scoret etter 28 sekunder – ny smell for KBK

Kristiansund har fått en skjev start på eliteseriesesongen. Søndag ble det 2-3-tap for Sarpsborg, som tok hjemmelaget på senga fra start.

Av NTB | 10.04.2022 20:04:46

Sport: Kampen var kun 28 sekunder gammel da Anton Salétros klinket til fra utenfor 16-meteren. Avslutningen snek seg helt inn ved stolperoten og ga hjemmelaget mer å tenke på etter det sure 0-1-tapet for Aalesund i serieåpningen.

KBK hentet seg inn i kampen igjen og var fryktelig nære på tampen, men det ville seg ikke. Målscorer Sáletros var ikke fornøyd med hvordan bortelaget framsto.

– Vi blir redde, tør ikke å spille. Vi lar KBK komme inn i kampen. Vi er veldig heldig som drar herfra med tre poeng, sa midtbanemannen til Discovery.

– Det er nesten bittert at vi ikke sitter igjen med noe, men etter den førsteomgangen gjør vi det utrolig vanskelig for oss selv. Vi vet hva Sarpsborg er gode på, og de får lov til å være det i første omgang. Så ser du hva KBK er gode på i andre omgang. Da er vi et helt annet lag. At vi ikke scorer ett, to eller tre mål til, er egentlig et under, sa KBK-trener Christian Michelsen.

KBK har vært et fast innslag på øvre halvdel av Eliteserien de siste sesongene og har motbevist ekspertene gang etter gang. Denne seosnginnledningen har ikke gitt vanlig poengfangst for nordmøringene.

– Det er ingen snarveier, men det var betryggende å se den andre omgangen vi spiller selv om det hjelper så lite, sa Michelsen.

Michelsen og KBK møter nyopprykkede Jerv 2. påskedag, mens Sarpsborg tar imot Rosenborg.

Like etter fikk Molins en kjempesjanse, men McDermott sørget for at det ikke var 0-2 etter to minutter.

Maigaard gjorde 2-0 etter en drøy halvtime på en corner. Ballen havnet hos dansken etter en blokkert avslutning, og han doblet ledelsen med et skudd gjennom beina på keeper.

Molins fikk sitt mål etter lekkert spill like før pause. Tobias Heintz fant svensken som enkelt kunne sette inn 3-0 på åpent mål.

Hjemmelaget presset på for nok en redusering, men verken Torgil Gjertsen og Aliou Coly fikk full uttelling på sine sjanser.

Et håp om poeng ble tent ved Mucollis redusering ti minutter før slutt. Dansken kom seg helt ned til dødlinjen og avsluttet smart over Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Moses Mawa og Mucolli var begge nære på, men avslutningene gikk i treverket.

Sarpsborg gikk ut i hundre og fikk uttelling umiddelbart. Avslutningen fra Salétros var presis, og ballen føk inn i nettet.

Snuoperasjonen så ut til å være i gang nesten umiddelbart etter hvilen. Diop klinket inn reduseringen med et hardt og lavt skudd.

(©NTB)