Menu
Mohamed Salah ledet sitt Egypt videre i afrikamesterskapet. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

Av NTB | 26.01.2022 19:51:41

Sport: Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen.

– Straffesparkkonkurranser er et lotteri, men i dag mener jeg at det beste laget på banen ble belønnet med seier til slutt. Dette var vår dag, sa Egypt-trener Carlos Queiroz.

Gjennom kampen var det ikke mye som skilte lagene, men begge produserte sjanser store nok til å score. Elfenbenskysten presset en del mot slutten av ordinær tid, og Egypt fikk en liten smell da keeper Mohamed El Shenawy måtte av banen med det som lignet en hamstringstrekk.

Hans erstatter, Mohamed Abougabal, gjorde sine saker bra og forhindret blant annet en kanonskudd fra Ibrahim Sangaré fra å suse inn i krysset.

Egypt hadde også store sjanser både i starten av slutten av ekstraomgangene, men verken Mohamed Sherif eller Trézéguet fikk dreis på sine avslutninger.

Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen

Egypt skal møte Marokko i kvartfinalen søndag, mens Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal.

– Jeg kan egentlig ikke bebreide spillerne. Det er jo ikke slik at de bommet på hvert straffespark. Det ble avgjort av en liten detalj, sa Elfenbenskystens landslagssjef Patrice Beaumelle.

Det ble målløst og straffesparkkonkurranse også i den andre av onsdagens åttedelsfinaler. Der vant Ekvatorial-Guinea over Mali til tross for å ha bommet på det første straffesparket.

(©NTB)

Flere nyheter: