Menu
Mohamed Salah var sentral i Liverpools seier over Leeds onsdag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Salah og Liverpool knuste Leeds – tilbake i tittelracet

Mohamed Salah var involvert i «alt» da Liverpool knuste Leeds 6-0 i Premier League onsdag. De rødkledde er med det tilbake i kampen om ligatittelen.

Av NTB | 23.02.2022 22:46:49

Sport: Liverpool har nå tre poeng opp til ligaleder Manchester City, og alt i egne hender før lagene skal møtes senere i sesongen.

– Det er mulig, men det blir vanskelig. Det er tre poeng nå, men til helgen blir det ganske sikkert seks igjen. Vi spiller ikke seriekamp igjen på ti dager. Om vi vinner alle våre gjenstående kamper så har vi en sjanse, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

–Vi gjør et forsøk.

Det startet da han sendte Liverpool i ledelsen etter et snaut kvarter. Stuart Dallas brukte armen til å blokkere et innlegg inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket.

Etter en halvtime var midtstopper Joël Matip frempå for de rødkledde. Han både startet og avsluttet angrepet da han spilte vegg med Salah før han satte ballen i mål fra kloss hold.

Fem minutter senere skulle vondt bli til verre for Leeds. Sadio Mané kom gjennom og ble tatt av Luke Ayling. Dommeren pekte igjen på straffemerket, og igjen var Salah sikker.

Mané ble også tomålsscorer da han satte to baller i mål i 2. omgang, før Virgil van Dijk fastsatte resultatet på overtid. Liverpool møter West Ham i neste ligakamp, mens Leeds får besøk av Tottenham.

– Vi kjemper mot nedrykk, og selvsagt bekymrer det meg. Jeg er skuffet over det vi gjorde i dag. Vi må forsvare oss bedre og angripe bedre, sa Leeds-manager Marcelo Bielsa til BBC.

Mohamed Salah herjet i oppgjøret. Han leverte to scoringer og en målgivende pasning allerede før pause.

– Det er veldig vanskelig å spille markeringsforsvar mot oss i 90 minutter. Da blir det umulig å stoppe Mo Salah. Det ble Leeds’ problem, og derfor endte det slik, sa Klopp.

(©NTB)

Flere nyheter: