Menu
Erling Braut Haaland ble effektivt stoppet av Alisson søndag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Salah ble helten mot Haalands City: – De siste ukene har ikke vært de beste

Liverpool-keeper Alisson stoppet det som kom fra Erling Braut Haaland da Mohamed Salah ble helten i 1-0-seieren over Manchester City i Premier League søndag.

Av NTB | 16.10.2022 20:01:17

Sport: Avgjørelsen falt med et kvarter igjen av kampen. Alisson, som storspilte med å stoppe Haalands mange forsøk, sendte ballen helt fram til Salah, som kom alene med Ederson og satte ballen i mål til ellevill hjemmejubel.

Det sørget for en svært sterk seier over laget som foran kampen var det eneste ubeseirede i Premier League denne sesongen. Like før scoringen bommet Salah alene med Ederson.

– Det viktigste for oss i dag var tre poeng. Forhåpentlig kan vi starte med å vinne kamper, de siste ukene har ikke vært de beste, sa Salah til Sky Sports og la til:

– Da jeg bommet på den første sjansen, var jeg rolig. Jeg visste det kom en til.

Haaland hadde foran søndagens storkamp ikke gått et Premier League-oppgjør uten målpoeng. Han sto også med scoring i sju strake seriekamper. Søndag stoppet Liverpools brasilianske sisteskanse Alisson ham fra å forlenge rekken. Han sto i veien for flere store Haaland-sjanser, blant annet med en svært sterk redning etter hvilen.

Dommeren annullerte et City-mål underveis i oppgjøret.

– Dette er Anfield, sa Guardiola, uten å ville bekrefte at han antydet at dommeren dømte fordel hjemmelaget.

I tillegg var Liverpools stopperpar Virgil van Dijk og Joe Gomez gode i duellspillet med nordmannen.

– Det handlet om hvem som ville det mest i dag, sa van Dijk.

Haaland er klar toppscorer i Premier League med 15 mål på ti kamper. Det er sju flere enn nestemann på lista (Harry Kane på åtte scoringer). I alt har Citys norske superspiss gjort 20 mål på 14 oppgjør.

Sist helg satte Haaland nok en milepæl ved å score i sin tiende klubbkamp på rad. Det var en tangering av City-rekorden til Billy McAdams fra 1957.

Det var dermed et sterkt resultat for Jürgen Klopps menn søndag. Anfield er en bane City har mange vonde minner fra. Siden 1981 har klubben tapt 19 av 32 kamper og kun vunnet to ganger (sist i februar 2021).

Til tross for at første omgang forble målløs skapte lagene hver sine muligheter. Blant dem var City farligst, der Haaland kom seg til to store sjanser med hodet. Liverpool-keeper Alisson var likevel med på notene og fanget ballen ved begge anledninger.

Phil Foden banket ballen i mål via Joe Gomez, men i etterkant konkluderte VAR med at Haaland hadde vært for tøff i en duell med Fabinho i trekkene foran målet. Dermed sto det stadig målløst i oppgjøret.

Ti minutter senere kom Haaland til en ny god mulighet, men skuddet ble mesterlig stoppet av Alisson, som så vidt fikk kastet seg ned og slått unna jærbuens forsøk. Med et kvarter igjen skulle sjansesløsingen koste da Salah sendte Anfield til himmels.

Med fem minutter igjen raste Liverpool-leiren for at de ikke fikk frispark. Klopp ble deretter sendt på tribunen med rødt kort. Etter 87 minutter kunne Darwin Núñez sende Salah alene gjennom for å punktere kampen, men han sentret ikke, og City fikk avverget.

– Det var elektrisk. Det var en jevn kamp. Vi slapp inn et mål, og deretter var det vanskelig, sa City-manager Pep Guardiola til Viaplay etter kampen.

Liverpool og City har de siste årene vært rivaler i kamp om ligatittelen, men i år har de rødkledde falt langt bakpå etter kun ni kamper. Før søndagens oppgjør lå de 13 poeng bak med én kamp mindre spilt.

I annen omgang tok det fyr på Anfield. Etter fem minutter kom Mohamed Salah alene gjennom, men avslutningen gikk via de sterke fingertuppene til Ederson og trillet utenfor. Kun sekunder senere smalt det i andre ende.

(©NTB)