Menu
Sander Sagosen sitter skadet på benken under VM-kampen mot Spania. Foto: Petr David Josek, Pool AP / NTB

Sagosens VM-mareritt: Skadet og slått 31-26 av Spania i kvartfinalen

Sander Sagosen opplevde en av sine verste håndballkvelder da Norge forsvant ut av VM med 26-31-tap mot Spania i kvartfinalen.

Av NTB | 27.01.2021 22:38:09

Sport: Det norske laget ødela for seg selv den første halvtimen og lå under hele 15-21 til pause.

Norge var så vidt inne i kampen i starten av 2. omgang før spanjolene fikk roet seg og tatt kontrollen tilbake. Flere norske bomskudd utover i omgangen gjorde at Spania aldri ble skikkelig truet.

– I første omgang slet vi vanvittig med strekspilleren deres som slet oss i stykker. Vi kjempet oss inn i det etter pause, men så begynte vi å bomme for mye, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

– Det var ikke noe uprøvd i dag. Vi prøvde det aller meste og fikk muligheten gang etter gang. Den andre omgangen var bra defensivt, men vi fikk mindre å spille på da Sander forsvant ut.

Etter 21 minutter gikk Sagosen av banen med store smerter. Han ropte oppgitt ut før han hadde kommet seg av banen. Så gikk han rett mot garderoben og fikk følge av landslagslege Thomas Torgalsen.

– Dette er tungt. Jeg er skuffet, selvfølgelig, lei meg, og jeg har vondt. Men sånn er håndball, sa Sagosen til NTB etter kampen. Han håpet i det lengste å kunne spille videre.

– Jeg håpet det skulle fungere når jeg fikk varme på og kanskje noe smertestillende. Jeg vet ikke hva som skjedde inni der. Det kjentes som det var en tennisball som låste seg hver gang jeg beveget meg.

Han kom på banen i pausen for å se om det var mulig å fortsette. Etter noen minutter og en prat med Torgalsen, viste det seg at kvelden trolig var over for Norges storstjerne. Sagosen kom inn igjen 13 minutter før slutt, men han var hemmet.

– Det er den verste følelsen i verden, sa Sagosen til TV3 om å måtte se på uten å kunne bidra.

– Jeg hadde lyst til å stå utpå der og gå i krigen, men det gikk ikke. Magen har fått et slag eller en rift eller en strekk, jeg vet ikke. Det er som det er en kniv i magen. Jeg har ingen kraft.

Fysioterepeut Harald Markussen sa til NTB at Sagosen har en muskelskade over bekkenet.

Norge var oppe på 6-6, men slapp så inn tre mål på vel ett minutt til 6-9. Det rykket lot seg ikke rett opp.

Spania scoret og scoret mens de norske gutta bommet med jevne mellomrom.

Kristian Sæverås kom inn. Også han hadde vriene arbeidsforhold. I omgangens siste sekund gikk også et langskudd inn bak Sæverås til 15-21.

Norge så sterk ut etter pausen og var oppe på 18-21, 21-24 og 22-25. Det var kamp igjen, men den store gleden varte bare noen minutter for Norge.

Bergerud kom også inn i målet og reddet mye. Han kom til slutt bra fra kampen.

Spania har vunnet de to siste EM-sluttspillene. Spanjolene møter verdensmester Danmark i semifinale fredag.

Danskene slo ut vertslaget Egypt etter et drama i sju akter. Det ble til slutt avgjort på straffekast etter fire ekstraomganger. Før avgjørelsen falt hadde begge lag utlignet på straffekast i siste sekund.

Norge tok sølv i de to siste VM, men denne gang tok eventyret slutt i kvartfinalen.

– Vi siktet høyere, sa Berge.

Før det hadde Sagosen hatt en ganske tung omgang med tøffe spanske taklinger og flere bomskudd, men han scoret like før han pådro seg skaden.

Norge fikk en meget bra start da keeper Torbjørn Bergerud åpnet bra. Han falt av etter et snaut kvarter, og mange av Spanias avslutninger kom etter meget gode sjanser.

Spanias keeper Rodrigo Corrales hadde en stor kveld og vant målvaktduellen klart. Han var svært vrien å lure.

(©NTB)

Flere nyheter: