Menu
Kiels Sander Sagosen viste gode takter da franske Nantes ble slått 37 i mesterligaen torsdag. Arkivfoto: Geir Olsen / NTB

Sagosens Kiel med sterk seier i mesterligaen

Kiel var det klart beste laget da franske Nantes ble slått 37-33 i mesterligaen i håndball for menn torsdag.

Av NTB | 08.12.2022 20:16:53

Sport: Sander Sagosen scoret kampens første mål, og viste tidlig at han er på god vei tilbake i storform før VM i Sverige og Polen i januar.

Nordmannen var 27. november tilbake på håndballbanen etter å ha vært ute med et stygt ankelbrudd siden juni.

Både Kiel og Nantes viste seg effektive foran mål og fulgte hverandre tett i starten av første omgang. De siste minuttene klarte vertene å feste grepet og gå til pause med en 20-18-ledelse over franskmennene, mye takket være godt spill av Sagosen, som noterte tre fulltreffere de første 30.

Tyskerne fortsatte det gode spillet etter hvilen og holdt lenge på en tomålsledelse. 15 minutter før slutt sto det 28-26 favør Kiel.

Men som i første omgang hadde hjemmelaget mest å gå på de siste minuttene, mens Nantes slet med å komme til gode avslutninger. Dermed kunne Sagosen og Kiel strekke hendene i været for en 37-33-seier.

Kiels Mykola Bilyak ble kampens toppscorer med ti fulltreffere. Lagkamerat Sagosen stoppet på tre mål, men hadde flere viktige inngripener og målgivende i oppgjøret.

Torsdagens seier var viktig for Kiel, som har slitt i mesterligaen i år med fire tap på ni kamper. Det holder til en foreløpig 4.-plass i gruppa. Tyskerne møter Sagosens gamle klubb Aalborg allerede neste torsdag.

(©NTB)