reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sander Sagosen møter gamle lagkamerater i mesterligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sagosen møter gamleklubben i mesterligaen

Sander Sagosen står ansikt til ansikt med gamle lagkamerater i Paris Saint-Germain når mesterligaen i håndball avgjøres i romjula.

Av NTB | 24.04.2020 15:18:13

Sport: Det ble klart etter at Det europeiske håndballforbundet fredag (EHF) besluttet å avlyse de resterende kampene i utslagsrundene som leder opp mot den avgjørende Final Four-kampene.

Det er fra før besluttet at Final Four-arrangementet flyttes og spilles 28. og 29. desember i tyske Köln. Samtidig hadde man håpet å spille ferdig kampene i de øvrige utslagsrundene i løpet av høsten.

Fredag konkluderte EHF med at det ikke vil la seg gjøre. Derfor er det besluttet at de fire topplagene i mesterligagruppe A og B er kvalifisert for Final Four. Det gjelder Barcelona, Paris Saint-Germain, Kiel og Veszprém.

Dermed havner Sander Sagosen i en svært uvanlig situasjon. Den norske verdensstjernen spiller for Paris Saint-Germain, men skifter klubb til Kiel i sommer.

Det betyr at trønderen vil kunne senke PSG i samme mesterligautgave som den han har bidratt med å sende franskmennene til sluttspillet i.

For Flensburg-Handewitt, med fire nordmenn i stallen, betyr EHF-avgjørelsen en ny smell. Laget tapte først gullkampen i Bundesliga mot naboklubben Kiel da sesongen ble avbrutt og mistet nå sjansen til å gjøre opp for det med mesterligatriumf.

Skulle det likevel ikke vise seg mulig å avholde Final Four for kvinner i september, vil det bli lett etter aktuelle og ledige datoer i oktober. I så fall avlyses kvartfinalene. Det betyr videre at de fire plassene i semifinalene går til Metz, Esbjerg, Györ og Brest.

Både Esbjerg og Györ har en rekke norske spillere.

Også resten av kvalifiseringen til håndball-EM for kvinner i desember kanselleres. Hvilke nasjoner som kommer til mesterskapet baseres dermed på ranking. Norge og Danmark er forhåndskvalifiserte som arrangørland.

Det samme gjelder kvalifiseringen til håndball-VM for menn i Danmark i januar neste år. Heller ikke der blir det spilt flere europeiske kvalifiseringskamper.

Spania, Kroatia og Norge er allerede klare for sluttspillet som de tre beste nasjonene under vinterens EM-sluttspill i Norge og Danmark.

I mesterligaen for kvinner er de planlagte kvartfinalene i juni utsatt. Samtidig planlegges Final Four i Budapest 5. og 6. september. EHF opplyser at man i øyeblikket ser på muligheten for å gjennomføre kvartfinalene torsdagen før finalehelgen.

På fredagens møte besluttet Det europeiske forbundet også at resten av EHF-cupen for kvinner og menn, samt Challenge-cupen, avlyses.

(©NTB)

Flere nyheter: