Menu
Petter Øverby (nummer 11) spilte en storkamp for Norge i EM-premieren fredag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sagosen klar for å sende Frankrike hjem fra EM

Sander Sagosen var ett mål unna å tangere sin scoringsrekord med landslaget. Norge slo Bosnia-Hercegovina 32–26 og kan slå ut Frankrike fra EM søndag.

Av NTB | 10.01.2020 22:54:45

Sport: Sagosen scoret tolv ganger og hadde en haug assist i hjembyen. Nå lever Frankrike farlig. Det er nettopp mot franskmennene Sagosen har sin målrekord for Norge. Han scoret 13 ganger i en kamp mot dem for snart tre år siden.

– Det er deilig for oss at vi har en matchball mot Frankrike og kan slå dem ut allerede der, sier Sagosen til NTB.

Det var en følelsesladd kveld for ham. Den startet med at han lobbet inn en straffe. Det ble starten på en time der han i store trekk lekte seg med motstanderen.

– Dette var sykt og rått og en drøm å få spille i en kulisse som dette, sier Sagosen.

Slår Norge Frankrike (søndag) og Portugal (tirsdag) er plassen i hovedrunden sikret, og det blir også to poeng med for Norge inn i neste fase av EM.

Ved siden av Sagosen var det Petter Øverby som ble dagens norske spiller. Han scoret fire ganger og skaffet tre straffekast. Ikke verst for en mann som aldri før har spilt annet enn forsvar for Norge.

– Når Bjarte Myrhol er borte trenger vi at andre stepper opp. Både Petter og Magnus Gullerud gjorde. Petter fikk også en forløsning framover, sier Sagosen.

(©NTB)

Flere nyheter: