reklame for Sheiken Bowling
Menu
Herolind Shala var sint etter å ha blitt utvist av Rohit Saggi søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saggi-pause etter dommerblunder: – Han sto rakrygget

Rohit Saggi får ikke dømme neste runde i Eliteserien i fotball. Sjefen hans, Rune Hauge, ser et stort potensial i ham tross to grove feil i Vålerenga-kampen.

Av NTB | 22.06.2020 13:04:24

Kultur og underholdning: Eurosport var først med å melde at Saggi får en pause fra dømmingen i midtuka.

– Vi hadde en god samtale i går kveld (søndag) og en ny i dag (mandag). Rohit sto rakrygget etter kampen. Vi fant fort ut at denne saken tar mye energi. Det blir ikke rett og riktig å sette ham opp i runde tre, sier dommersjef i NFF Hauge til NTB.

– Det er gode muligheter for at han er tilbake i runde fire, legger han til.

Saggi er 27 år og Fifa-dommer.

– Han er veldig ung og har et stort potensial, en spennende kampleder med lederegenskaper. Han trenger erfaring. En kamp som den i går (Vålerenga – Stabæk) ga ham god erfaring i det å ta med seg læring videre slik at han ikke kommer opp i tilsvarende situasjoner igjen, sier Hauge.

– Vi er jo en av de veldig få nasjonene i Europa som har gitt dommerne anledning til å svare ut etter kamper. Vi er i tråd med tidligere sesonger når det gjelder den praksisen. Jeg tror dommerne kommer bedre ut av dette når de får inn sin stemme. De kan fortelle hva som lå til grunn for deres vurdering. Hvorfor bommet jeg her? Og også se på andre vinkler for hvorfor vi skulle håndtert dette annerledes, sier Hauge til NTB.

VIF-trener Dag-Eiley Fagermo er irritert også dagen etter kampem. – Når en dommer gjør store feil, innrømmer dem, og du ikke kan anke, sitter spilleren forsvarsløs. Regelverket er helt høl i hue. Det er som om du skulle bli beskyldt for doping, men selv om den som beskylder innrømmer at det var feil, må du likevel ta dopingstraffen. Det er helt latterlig, sier Fagermo til TV 2.

Saggi innrømmet etter kampen å ha gjort to feil som fikk konsekvenser for Vålerenga. Først ga han Magnus Lekven gult kort for en situasjon der Stabæks Luc Kassi skulle hatt gult eller rødt kort. Senere ga han gult kort nummer to til Herolind Shala for filming, som førte til at VIF-spilleren ble utvist.

– Man kan i ettertid si at det er nok kontakt der, så jeg kunne droppet det gule, men jeg synes fortsatt ikke det er en duell som tilsvarer direkte frispark, sa Saggi til Eurosport om den avgjørelsen.

Shala var blant dem som kritiserte Roggi etter 2-2-kampen.

– Jeg mener det er skandaledømming. Det er sånne dommere som ødelegger norsk fotball, og hvis jeg skal ha karantene neste runde, skal han også ha det. For det var forferdelig dømming av ham i dag, tordnet Shala etter kampslutt.

Saggi stilte opp for mediene etterpå og svarte ærlig og uten å pakke inn sine to feil. For det høstet han mye ros.

Dommerne er ikke pålagt å uttale seg etter kampene. De velger selv om de skal stille opp for mediene eller ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: