Menu
Alexander Kristoff spurtet om seier, men måtte nøye seg med tredjeplass på tirsdagens etappe i Sveits rundt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sagan slo Kristoff i spurten og brøt seierstørken

Alexander Kristoff fikk et godt opptrekk og var i vinnerposisjon inn på oppløpet på tirsdagens etappe i Sveits rundt, men greide ikke å stå imot Peter Sagan.

Av NTB | 14.06.2022 18:00:59

Sport: Den slovakiske spurtspesialisten kom i stor fart bakfra og tok en kontrollert seier. Det var hans 18. etappeseier i Tour de Suisse, men hans første seier overhodet siden september i fjor. Bryan Coquard kom seg også forbi Kristoff, som måtte nøye seg med tredjeplass.

– Jeg trengte en god posisjon, og Andrea Pasqualon gjorde en perfekt jobb for meg, men de siste 300 meterne hadde jeg ikke de beste beina. Jeg klarte ikke å svare da Sagan kom, sa Kristoff i et intervju vist på Eurosport.

Han sa at han hadde smerter i kne og bein etter at han var involvert i en velt tidlig på etappen.

– Jeg visste at dette trolig var min sjanse til en spurtseier i rittet, sa han.

Flere sterke ryttere var involvert i en massevelt litt over fire kilometer før mål på tirsdagens etappe, og det førte til endringer i sammendraget. Leknessund avanserte til tredjeplass sammenlagt ettersom Maximilian Schachmann var blant dem som tapte tid i velten. Tyskeren var på 2.-plass før tirsdagens etappe.

Leknessund forsvarte poengtrøya i rittet. I tillegg er han nummer to i kampen om ungdomstrøya og nummer tre i kampen om klatretrøya.

Alle de fire nordmennene i rittet var foran den sene velten og fikk samme tid som vinneren.

Kristoff prøvde å ordne norsk etappeseier i rittet for annen dag på rad. Mandag tok Andreas Leknessund sin første proffseier da han rykket fra bruddkameratene og kom alene til mål.

Stephen Williams fra Storbritannia og Bahrain-Victorious-laget har ledertrøya. Han er seks sekunder foran danske Andreas Kron og sju foran Leknessund.

(©NTB)

Flere nyheter: