Menu
Alexander Kristoff spurtet om seier, men måtte nøye seg med tredjeplass på tirsdagens etappe i Sveits rundt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sagan slo Kristoff i spurten – 18. etappeseier i Sveits rundt

Alexander Kristoff fikk et godt opptrekk og var i vinnerposisjon inn på oppløpet på tirsdagens etappe i Sveits rundt, men greide ikke å stå imot Peter Sagan.

Av NTB | 13.06.2022 17:46:07

Sport: Den slovakiske spurtspesialisten kom i stor fart bakfra og tok en kontrollert seier. Bryan Coquard kom seg også forbi Kristoff, som måtte nøye seg med tredjeplass.

– Jeg trengte en god posisjon, og Andrea Pasqualon gjorde en perfekt jobb for meg, men de siste 300 meterne hadde jeg ikke de beste beina. Jeg klarte ikke å svare da Sagan kom, sa Kristoff i et intervju vist på Eurosport.

Kristoff prøvde å ordne norsk etappeseier i rittet for annen dag på rad. Mandag tok Andreas Leknessund sin første proffseier da han rykket fra bruddkameratene og kom alene til mål.

Flere sterke ryttere var involvert i en massevelt litt over fire kilometer før mål på tirsdagens etappe, og det førte til endringer i sammendraget. Leknessund avanserte til tredjeplass sammenlagt ettersom Maximilian Schachmann var blant dem som tapte tid i velten.

Stephen Williams fra Storbritannia og Bahrain-Victorious-laget har ledertrøya. Han er seks sekunder foran danske Andreas Kron og sju foran Leknessund.

(©NTB)