Menu
Bruken av dukker på tribunen i Sør-Korea skapte oppstandelse. Foto: Ryu Young-suk/Yonhap via AP / NTB scanpix

Saftig bot etter bruk av «sexdukker» på tribunen

FC Seoul blir straffet for å ha benyttet dukker påført reklame for en sexleketøy-produsent på tribunen. Stuntet koster klubben snaut 800.000 kroner.

Av NTB | 20.05.2020 15:02:39

Sport: Onsdag opplyste den sørkoreanske fotballigaen at det er opprettet disiplinærsak mot hovedstadsklubben etter hendelsen som har skapt overskrifter over hele verden.

Ledelsen i K-ligaen meddelte onsdag at disiplinærkomiteen skulle avgjøre om bruken av dukkene var et brudd på forbudet mot uanstendig reklame. Det ble slått fast senere samme dag, og boten er satt til noe under 800.000 kroner.

FC Seoul havnet i en storm av kritikk etter at dukker iført T-skjorter med reklame for et firma som produserer sexleketøy var plassert på tribunen i oppgjøret mot Gwangju FC nylig. Kampen ble spilt bak lukkede dører.

Klubben understreket i etterkant at dukkene var mannekenger, samtidig som den i en uttalelse på egen Instagram-konto beklaget det inntrufne.

Bruken av dukkene ble der beskrevet som «en utilgivelig feil».

FC Seoul opplyste videre at firmaet som har produsert dukkene skal ha bekreftet at de er laget for å vise fram klær og andre moteprodukter.

At dukkene var iført reklame for sexleketøy skal ha sammenheng med at det nevnte firmaet også leverer dukker til en bedrift som selger slike produkter.

FC Seoul har oppgitt at feilaktig korrespondanse skal ha ledet til at tribunedukkene var iført reklamen som har skapt store overskrifter.

Med dukkene på tribunen vant hovedstadsklubben kampen mot Gwangju FC 1–0.

(©NTB)

Flere nyheter: