Menu
Mannen som er siktet for sabotasjeforsøk mot en trafostasjon, tilsto da han møtte i Hordaland tingrett torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sabotasjetiltalt mann ville skape oppmerksomhet

En mann i 60-årene forklarte torsdag hvorfor han forsøkte manipulere det elektriske anlegget ved en trafostasjon tilhørende strømselskapet BKK.

Av NTB | 08.12.2022 11:57:13

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen møtte torsdag i Hordaland tingrett i en tilståelsessak. Han har erkjent straffskyld. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 32 dager fengsel for den siktede mannen.

Mannen forklarte at han ikke var fornøyd med sikkerhetsopplæringen hos sin tidligere arbeidsgiver BKK, og at han ønsket å skape oppmerksomhet rundt problemstillingen, skriver Bergensavisen som fulgte saken.

– Den frustrasjonen var det som trigget meg mest. Jeg ville ha oppmerksomhet mot BKK. Dette var ingenting som var planlagt på forhånd. Det bare skjedde den fredagen, tilfeldigvis, skal mannen ha forklart.

Han er siktet for falsk anmeldelse av straffbar handling, samt for å ha vekket mistanke om at en straffbar handling var begått.

(©NTB)

Flere nyheter: