Menu

Så film i 40 timer og 17 min

Radio Haugaland i samarbeid med Den Norske Filmfestivalen i Haugesund arrangerte film maraton. Den nye rekorden ble satt kl 01:20. Jan Inge Arnø satt i 40 timer og 17 minutter og så nesten 50 spillefilmer.

Av admin | 16.08.2000 17:02:52

Fyrstikker er faktisk en god ide !Radio Haugaland i samarbeid med Den Norske Filmfestivalen i Haugesund arrangerte film maraton. Den nye rekorden ble satt kl 01:20. Jan Inge Arnø satt i 40 timer og 17 minutter og så nesten 50 spillefilmer.

Hør intervjuet!
Tomin Meling i intervju med Jan Inge Arnø
minutter før han avsluttet.

Rekordforsøket
Arnø klarte 40 timer og 17 min. Klokken 01:20 natt til Onsdag var det over. Målet var å klare 57 timer, men det viste seg å være helt umulig sier en utslitt Arnø.
I forbindelse med den 28 Norske Filmfestivalen, er nå Jan Inge Arnø ferdig med forsøket på å slå den gjeldende offisielle verdensrekorden på 37 timer og 25 minutter. Og det er jeg glad for, dette var et helvete sa Arnø da han gikk hjem

Fy f....... nå sliter jeg!Fysisk og Mentalt utslitt
Jeg er så trett i kroppen at jeg føler at jeg kan besvime hvert øyeblikk. Mentalt sett er jeg ikke helt klar. At det skulle gå så hard for seg mentalt, var jeg ikke forberedt på inrømmer Arnø oppgitt. Jeg prøvde å konsentrere meg, men på slutten klarte jeg ikke engang å se skjermen selv om jeg satt på første rad. Det var helt forferdelig, jeg konsentrerte meg bare om ikke å besvime, sier Arnø oppgitt.

Kritisk periode
Rekordforsøket gikk Tirsdag kveld inn i sin mest kritiske fase. Den offesielle rekorden på 37 timer og 25 minutter, viste seg å være en vankeligere rekord å slå enn antatt.

Her sliter Arnø.

Natt til Onsdag ble det nok. Å sitte i mørket å se film så lenge, var en vanvittig påkjenning uttrykker Arnø. Allerede på ettermiddagen Tirsdag kunne en tydelig merke på han at det begynte å tære på kreftene sier Røde kors vakter til Radio Haugaland.

Yes. Nå er isposen på plass under testiklene!Isposer under testiklene
En av Rødekors vaktene kjørte langtransport tidligere, han tipset meg om hvordan jeg kan holde meg våken hvis jeg får problemer, sier Arnø som er villig til å prøve alt. Natt til Onsdag hadde vi en ispose klar som jeg skulle legge i underbuksa. Planen var å kjøle ned testiklene for å holder meg våken, sier han.

Å holde seg våken var ikke nok
Stort behov for søvn er en ting, men det var andre faktorer som spilte inn også forteller Arnø. Det er vanskelig å beskrive hva jeg føler, men jeg er ihvertfall ikke i stand til å kjøre bil, sier han med et lite smil.

Fikk Oksygen
Røde kors var på plass med oksygen flaske, kaffe, is samt oppmuntrende ord, men det var ingen utvei, han måtte bryte. Jan Inge Arnø brøt fysisk og mentalt sammen etter 40 timer og 17 minutter. Da var den offesielle rekorden slått med god margin.

Svette lukt
Jeg merker at kroppen var sliten når jeg svetter selv om det ikke var varmt, sier Arnø. Det er ikke så festlig å lukte svette når jeg sitter i salen med alle film kjendissene, ler han svakt. Derfor fikk jeg låne dusjen på huset tidlig på kvelden.

For å klare å dusje, måtte en ekstra vakt gjøre klar dusjen. På slutten av en film tok han av seg alle klærne, (utenom bokser shortsen) Da filmen tok slutt var det bare til å springe opp til dusjen. Jeg var i dusjen i ca 90 sekunder, forklarer han. Det var ingen andre i salen enn han og vaktene under seansen.

Startet kl 09.00 mandag morgen
Mandag morgen var Jan Inge i gang, men før forsøket måtte han igjennom en urin prøve, hos lege Gismervik i Haugesund. Her sitter han på vente værelset sammen med vakter fra Røde kors. De skal følle han gjennom rekordforsøket, for å sikre at alt går ordentlig for seg.

Røde kors tok urinprøven før start.

Strømmen gikk
Akkurat i det rekordforsøket skulle starte gikk strømmen i deler av Edda kino, men det var ikke verre enn at det fortsatt kunne vises film. Elektrikere kom raskt til for å utbedre feilen.

Finn Martin Vallersnes startet rekordforsøket.Klokken ble startet
Det var ordfører i Haugesund Finn Martin Vallersnes som sto for den offisielle starten av rekordforsøket. Foran en fullsatt Edda Kino (Edda 1) ble forsøket satt igang med stor applaus fra filmfolk i salen. Jeg fikk frysninger på ryggen da, sier Arnø, som med det ikke ble mindre motivert.

Godt planlagt
I mer enn fem måneder har Arnø og Radio Haugaland arbeidet med forberedelsene. Den Norske Filmfestivalen i Haugesund er et stort arrangement, og mye skal stemme for at det skal la seg gjennomføre.

Lager kino i garasjen
Selv etter å ha gjennomgått dramaet natt til Onsdag, er ikke planene endret. Jan Inge Arnø er en ekte film entusiast.

Nå skal han bygge en egen kino sal på 40 kvadrat meter i garasjen sin. Arbeidet er påbegynt, og ekte kinostoler er klar for installering, sier Arnø til Radio Haugaland.

Nå lager jeg kino hjemme over garasjen!
Relaterte linker:
Den Norske Filmfestivalen
Haugesund Kommune
Edda Kino
Les mer på:
Nettavisen

Flere nyheter: