Menu
Grorud får trener på permanent basis. Foto: Annika Byrde / NTB

Rygg ansatt som Grorud-trener på permanent basis

Jonas Framnes Rygg blir trener i fotballklubben Grorud også neste sesong. Han har ledet laget i avslutningen av årets 1. divisjonssesong.

Av NTB | 01.11.2022 12:21:13

Arbeidsliv: Rygg fikk trenerjobben i Oslo-klubben midlertidig med ni kamper igjen å spille. Da var nedrykket til 2. divisjon langt på vei et faktum. Grorud avsluttet likevel sesongen med fire seirer, en uavgjort og fire tap.

Tirsdag opplyser klubben at Rygg nå er ansatt som trener på fast basis.

«Styret i Grorud Idrettslag har hatt en grundig prosess for å være sikre på at man går inn i en sesongoppkjøring med den rette treneren, og Jonas har bevist både gjennom kampene han ledet laget i år og i intervjuprosessen at han er mentalt sterk, innehar toppspillerreferanser, og er taktisk dyktig. Ikke minst setter han klare premisser for treningskulturen, og er en leder med stor L», skriver styret i en pressemelding.

– Han er mannen vi tror skal løfte oss videre, og ta oss opp i 1. divisjon igjen, sier styreleder Richard Pedersen.

Selv gleder Rygg seg til oppgaven som venter.

– Jeg er veldig glad for at jeg har får tilliten til å trene Grorud også kommende sesonger. Det handler å bygge videre på det jeg har kommet inn for å gjøre; heve nivået i treningshverdagen, og sette en tydelig og god kultur som skal være med å føre oss tilbake igjen til toppfotballen, sier han.

Treneren har signert en toårskontrakt.

(©NTB)

Flere nyheter: