Menu
Julian Ryerson og Union Berlin møter Bayern München søndag. Foto: Uwe Anspach/dpa via AP / NTB scanpix

Ryersons Union Berlin vil servere nytt supersjokk

Julian Ryerson og Union Berlin har allerede stukket kjepper i hjulene for to tittelkandidater i Bundesliga denne sesongen. Søndag kan det skje igjen.

Av NTB | 17.05.2020 10:17:41

Sport: Bayern München er motstander på hjemmebane i første kamp etter koronapausen i tysk fotball. Gigantklubben jakter sin åttende strake ligatittel, men er under press etter at Erling Braut Haaland og Dortmund slo Schalke 4-0 lørdag.

Kun ett poeng skiller gullrivalene i toppen av tabellen. Tabelltreer Borussia Mönchengladbach har heller ikke mer enn tre poeng opp til Bayern.

Union Berlin har tidligere denne sesongen vist seg vriene å møte for de gulljagende storklubbene. Da Gladbach var på besøk serverte Julian Ryerson og lagkameratene et lite sjokk med 2-0-seier.

Også serietoer Dortmund røk for hovedstadsklubben da lagene møttes i Berlin i august. Den kampen vant Union 3-1.

Nå er det Bayerns tur.

– Jeg gleder meg veldig til å møte Bayern. Vi vet at vi er gode hjemme. Vi var gode mot Dortmund (3-1-seier i august) og vet at vi kan være det mot Bayern også, sa Ryerson til NTB tidligere denne uken.

Assistenttrener Markus Hoffmann tror samtidig ikke elevene vil kunne overraske Bayern-spillerne.

– Det er ikke mulig å overraske Bayern med tanke på den erfaringen spillerne deres har. De har allerede opplevd alt, sier Hoffmann, som skal lede Union søndag.

Hovedtrener Urs Fischer må holde seg unna, etter at han måtte bryte karantenereglene som følge av svigerfarens bortgang.

– Vi vet ikke om laget tåler 90 minutter. Vi har trent godt og spilte tre kamper på 20 minutter sist søndag, sier trener Hansi Flick.

– Kampene ble spilt med høy intensitet, men vi vet likevel ikke helt hvor vi står, tilføyer han.

Trøsten kan være at det er åpnet for å bruke fem innbyttere i tiden som kommer i de europeiske fotballigaene. Da Bundesliga ble restartet lørdag valgte mange trenere å benytte seg av denne muligheten.

I Union-leiren jakter man naturlig nok en ny skalp søndag.

I Bayern-leiren råder det en viss usikkerhet foran søndagens kamp. Den handler blant annet om spillernes fysikk.

(©NTB)

Flere nyheter: