reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Casper Ruud og resten av tennisstjernene vil trolig få Australian Open, årets første Grand Slam-turnering, utsatt med en uke eller to. Foto: Jil Yngland / NTB

Ruuds neste Grand Slam-mulighet blir trolig utsatt

Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

Av NTB | 25.11.2020 07:08:03

Sport: Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et innreiseforbud for alle som ikke bor i landet.

Australian Open-sjef Craig Tiley åpnet tidligere for at han ønsket at spillere skulle komme til Australia i midten av desember for å gå gjennom en 14 dagers karantene før de ble klare til å spille i de mindre turneringene før Grand Slam-turneringen. Den planen har det blitt sådd tvil rundt politisk i regionen, med et ønske om at ingen spillere kommer før i januar.

Casper Ruud har tidligere åpnet for å dra til Australia i midten av desember for å være klar til oppkjøringsturneringene til Australian Open. Foreløpig er det ikke klart hvordan Snarøya-gutten vil forholde seg til de nye signalene.

Flere spillere har uttrykket bekymring for obligatorisk karantene i forkant av turneringen, men delstatsminister Daniel Andrews viker ikke en tomme der.

– Resten av verden brenner, så det vil være karantene for alle som kommer til byen eller delstaten vår. Det er ingen vei rundt det, sa Andrews til Seven News.

Tenniskalenderen for 2021 er høyst usikker foreløpig, og tre ganger Grand Slam-vinner Murray håper en vaksine er på plass i løpet av våren så hele kalenderen kan spikres.

– Jeg mener det burde vært sånn. Jeg håper at alle spillerne vil være villig til å gjøre det for sportens beste – forutsatt at alt viser seg å være trygt, sier han.

Tennisens nåværende ener, Novak Djokovic, skapte overskrifter tidligere i år da han ytret motstand mot å ta en vaksine. Han modererte seg senere til at han ikke var mot vaksinering, men at han ikke likte ideen om å bli tvunget til å ta en.

Delstaten Victoria var sentrum da den andre bølgen av koronaviruset slo inn over landet. Fram til oktober fra Melbourne rammet av strenge restriksjoner.

Tennisspiller Andy Murray mener at det bør kreves at spillere får en vaksine før de kan delta i turneringer.

(©NTB)

Flere nyheter: