Menu
Regnvær gjør at Ruud må vente lenge på sin åpningskamp i Gstaad onsdag. Foto: Anders Bjurö / TT / NTB

Ruuds åpningskamp i Gstaad utsatt til torsdag – uvær skaper trøbbel

Casper Ruud stiller som tittelforsvarer i ATP 250-turneringen i Gstaad, men onsdagens oppgjør mot tsjekkiske Jiri Lehecka må spilles torsdag på grunn av uvær.

Av NTB | 20.07.2022 19:20:39

Sport: Ruuds åpningskamp var satt opp som den tredje på grusbanen i den sveitsiske byen der nordmannen vant turneringen for ett år siden, men et kraftig uvær med regn og torden gjorde at arrangørene ikke fikk gjennomført flere kamper onsdag.

Den andre av fire kamper som var oppsatt i turneringen ble stoppet av regn- og tordenværet halvveis i det andre settet. Chilenske Juan Pablo Varillas vant det første settet og i det andre settet ledet han 3-2 da kampen ble stoppet for første gang. Siden har kampen startet og blitt stoppet igjen et par ganger. Klokken 17.30 norsk tid var kampen fortsatt satt på vent, på stillingen 5-5 i det andre settet.

Kampen må spilles ferdig før Ruud kan sette i gang med sin kamp. Kampen er satt opp som nummer tre på banen hvor den første kampen starter 10.30. Det er varslet regn- og tordenbyger også torsdag ettermiddag som kan gi ytterligere utsettelser.

Dersom Ruud tar seg videre fra kampen i 2. runde mot Lehecka, går 23-åringen til kvartfinale mot spanske Jaume Munar. Han slo det sveitsiske hjemmehåpet Alexander Ritschard i den første kampen i Gstaad onsdag.

I Båstad sist uke stilte også Ruud som tittelforsvarer, men der røk nordmannen ut i sin åpningskamp mot Francisco Cerundolo. Argentineren endte opp med å vinne turneringen i Sverige.

(©NTB)